Stadig høj af energien fra koncerten med “Deaf Club”, var det nu tid til noget helt anderledes, men med lige så meget energi! Det var tid til en festlig omgang metalcore med danske Siamese!

Foto: Jannie Ravn Madsen

De åbnede med deres seneste single, “The Shape of Water”, som skabte en storslået stemning og på mange måder viste, hvad Siamese står for og hvad vi kunne forvente at opleve: solid metalcore, gode melodier og fængende omkvæd, som man hurtigt fik lært, hvis man ikke allerede kendte dem!

Undervejs talte forsanger Mirza Radonjica fint til publikum og skabte en forbindelse. Han fortalte om de 10 års forsøg, det havde taget at få lov til at spille her, og hvor glade de var for nu at få muligheden samt deres tydelige ønske om at give folk en god koncert. Det kan nemt lyde som noget, alle bands siger, men Mirza virkede meget ægte.

I løbet af koncerten kom der flere og flere publikummer til, hvilket altid er positivt og dejligt. Bandet spillede godt, Mirza sang godt, selvom man

Foto: Jannie Ravn Madsen

kunne have ønsket, at bassen ikke fyldte så meget, at violinen var lidt mere tydelig, og backtracks blev lidt for tydelige omkring vokalen i visse perioder, men det var ikke et problem for oplevelsen. Siamese skjulte ikke deres virkemidler, de brugte dem bedst muligt, og til et live show må målet være at levere den bedst mulige koncert!

Da vi når til hvad der viser sig at være de sidste 3 dele af settet, kommer Benjamin Ganzhorn ind på scenen under “Heights Above” og udfylder sin rolle som gæstevokalist. Han har netop været afløser for Mirza på hele bandets USA-turné, inden de rammer tungt med “Home”, hvor han tager sig af de brutale dele. En circle pit bryder ud i publikum! Det hele bliver rundet af med den smukke “Sloboda”, inden vi alle bliver sendt hjem med en god oplevelse og en besked om, at den er til alle, der har haft det svært!

Så selvom Siamese holder en kæmpe metalfest, er der også tekster med noget på hjertet, hvilket er med til at give festen dybde, og det viser igen, at bandet er et af de bedste danske metal livebands. Ud fra publikums reaktion virker det også til, at de var glade for, at bandet fik chancen for at vise sig frem på landets største festival!