Næste stop på lørdag gik tilbage mod Gloria scenen, som heldigvis var mere behagelig temperaturmæssigt på grund af regnvejret. Bandet på programmet denne gang var “Deaf Club”, en gruppe som Roskilde Festival har beskrevet som en “Brutal supergruppe”. I front finder man Justin Person, der tidligere har besøgt festivalen med Dead Cross.

Foto: Jannie Ravn Madsen

Efter at have hørt bandet derhjemme, forventede jeg en beskidt omgang, hvor punk, hardcore og trashmetal mødes. Jeg blev dog ikke fuldstændig overvældet af albummet, men det blev jeg til gengæld live!
Det tog kun få øjeblikke fra koncertens start, til jeg blev fuldstændig blæst bagover af, hvor VOLDSOMT lydbilledet var! I al den tid, jeg har gået til metal koncerter, har jeg sjældent oplevet noget så voldsomt, måske bortset fra FULL OF HELL, også på Roskilde for år tilbage, men at kunne mærke en koncert så fysisk allerede fra starten gjorde det til den helt perfekte koncert for mig, da det virkelig sparkede liv i de sidste kræfter i min krop!

Foto: Jannie Ravn Madsen

Det er svært at beskrive præcist, hvad bandet spiller, men det er voldsomt, det er beskidt, og det giver lyst til at rive verden ned! Det skaber en varme i lokalet, mens folk kaster deres krop rundt, og bandet vælter scenen. Så meget, at en tekniker måtte gå op og sætte et par kabler i igen.

Alt dette sker med stor charme fra Justin Person, der på vegne af bandet virker ægte glad for at være tilbage på Roskilde. De er overraskede over det pæne fremmøde og

udtrykker glæde over, hvor godt de frivillige og festivalen har behandlet dem på alle møder! Det er dejligt at høre den slags fra et band midt i deres præstation af så brutal og voldsom musik, som man skulle tro, bare ønsker at ødelægge alt.

At denne koncert kan fungere så godt live, skyldes kun, at lyden er helt, som den skal være, og bandet spiller og synger helt korrekt, da det ellers let kunne ende i larm og ikke den smukke kaotiske tsunamien af voldsom lyd, der ramte os. Det var vildt og fedt!
Det var årets oplevelse på Roskilde Festival 2023 for mig, og det var et af de unikke shows, man kun kunne få på netop Roskilde Festival, da bandet blev hentet til kun at spille denne optræden, som festivalen var skarpe nok til at inkludere!