Det var blevet lørdag, og det var dermed den sidste dag på årets Roskilde Festival. Regnen havde gjort sit indtog over Roskilde, men det så blot ud til at være en fordel for fremmødet til Militarie Guns’ koncert på Gaia-scenen!

Foto: Jannie Ravn Madsen

Bandet havde blot en uge før udgivet deres debutalbum “Life Under the Gun”. Inden da havde de udgivet et par EP’er, men deres popularitet var stadig begrænset. De spiller melodisk hardcore/punk, men i modsætning til mange andre bands inden for genren, er deres musik mere afdæmpet og rolig.

Dette kommer også til udtryk under koncerten, og det bliver et problem, da musikken ikke formår at fange publikummet med det samme. Selvom musikken er behagelig at lytte til derhjemme, mangler den noget ved første lytning, især når energien i mange af sangene er begrænset.

Det virker også som om, at bandet hellere ville være et sted med solskin og sommerstemning end at spille på en regnfuld dag på Roskilde. Deres ret afdæmpede optræden passer ikke helt til genren, der ofte er forbundet med energi og højt tempo.

Dog er der øjeblikke, hvor bandet får mere fart på, og det er her, publikum reagerer og begynder at engagere sig mere og give den gas. I løbet af de 30 minutter, bandet spillede, var der dog ingen, der blev skræmt væk, men heller ikke mange, der tænkte, at de bare måtte høre musikken igen. Jeg vil dog anbefale at lytte til deres musik derhjemme, især hvis man er fan af genren. Det er ganske fint. Jeg håber bare, at næste gang bandet kommer til Danmark, er de mere på, så vi sammen kan få det bedste ud af deres sange.