Chat Pile er et af de navne, jeg havde glædet mig mest til at høre på årets festival. Ikke fordi jeg forventede, at det ville blive den bedste koncert, jeg ville se, men fordi det er anderledes og vil udfordre mit lydbillede. Det er netop en af de ting, jeg altid glæder mig til ved Roskilde Festival – at møde det nye og spændende!

Foto: Jannie Ravn Madsen

Så gik turen mod Gloria-scenen for at fange bandet. Jeg havde næsten helt glemt, hvor varmt det kan blive på Gloria. Det tog dog ikke lang tid, før jeg blev mindet om, at der er en fuld sauna derinde. Det er noget, der snart må finde en løsning på. Men nu skal fokus tilbage på det, som det handler om – musikken.

Fire mænd indtager scenen iført slidt og mangelfuldt tøj, og forsangeren valgte at optræde uden sko eller sokker. Det passede dog godt ind i den musik, vi blev mødt af. Støj og et beskidt lydbillede er det, vi bliver præsenteret for, og en forsanger, der både taler og synger. Kritik og angreb mod den verden, vi lever i, mens han virker som en mand, man

Foto: Jannie Ravn Madsen

tror på. Det betyder ikke, at man behøver være enig i alt, hvad han siger, men det føles ægte og som noget, hanvirkelig tror på.

Raygun Busch (Randy Heyer) på vokalen fremstår som noget unikt, og udover musikken virker det til, at han har enstor kærlighed til den danske filmtrilogi “Pusher”, som han nævner flere gange.

Udover vokalen var koncerten dog noget anderledes end jeg havde forventet. Selvom det er støjende og beskidt, er det ikke i så stor og voldsom en grad, som jeg havde forventet ud fra deres album. Bands i den stil vil ofte skrue op for lyden, guitaren og det støjende element, men det skete ikke her. Vi fik stadig støj, men mere på en måde, der indfangede os i et støjende og beskidt univers, som understøttede vokalen og teksterne. Det tog os med på en rejse ind i et angreb på den civilisation, vi kender, og som bandet ønsker at kæmpe imod. Det var mørkt, støjende, men også gribende og indfangende!

Chat Pile er bestemt ikke for alle, og selv for dem, det er for, skal man være i den rette stemning for at blive fanget af det. Men for mig ramte det alt rigtigt onsdag aften på Gloria, og Chat Pile var helt perfekte og smukke på deres egen mærkelige måde.