Nu er Roskilde Festival ude med årets plakat og dermed størstedelen af navnene til årets festival. Vi vil se nærmere på programmet senere, men lad os nu fokusere på dagens nye navne!

 

ELECTRIC WIZARD

Dagens helt store metalnavn er det engelske band Electric Wizard – et af verdens største og bedste navne inden for doom metal. Deres legendariske album “Dopethrone” har opnået kultstatus. Bandet fejrer i år deres 30-års jubilæum, som de vil fejre med os, når de besøger Roskilde Festival for tredje gang, ud af blot fem koncerter i Danmark gennem alle disse år.

Ligesom deres egne idoler i Black Sabbath formår Electric Wizard også at skabe nattetunge atmosfærer og skrive medrivende sange. Deres tunge guitarriffs fungerer som rambuk og hamrer sig ind i kødet, mens de korrumperer sjælen. Der venter en doom-fest af de helt store, når kultbandet giver en sjælden dansk koncert på Roskilde.

 CHAT PILE

Chat Piles musik er et møde mellem knusende støjrock, sludge metal og alment menneskeligt forfald, som konfronterer os med livets mørkeste dimensioner.

Bandet har refereret til Nick Caves “Murder Ballads” som en fortællermæssig inspiration til pladens ” God’s Country” blodige fortællinger. Indholdet er hentet fra den rå virkelighed i et land, der kalder sig Guds eget land, men ifølge bandet snarere er en nation, der danser om guldkalven, mens menneskeliv ofres i kapitalismens kødkværn.

Vi kan forvente civilisationskritik leveret med brutale musikalske virkemidler fra støj- og sludgedelene af metal og rocken. Bandet er klar til at trække Roskilde gennem slagtehuset med deres første besøg i Danmark og med én ud af ganske få europæiske koncerter til sommer. Chat Piles koncert vil muligvis ikke efterlade nogen i publikum glade, men det vil helt sikkert være en stærk oplevelse for alle.

 

Derudover får vi melo-punk med en hardcore baggrund fra MILITARIE GUN, mens UNIFORM giver os knusende industrial musik direkte fra New York med masser af støj og brutalitet. WARGASM vil give os en electro-nu-metal koncert, hvor vi både kan rave og mosh. BACKXWASH er svær at sætte i bås og er bestemt ikke for alle, men med en blanding af hiphop, post-rock, metal og horrorcore er det nok noget for nogle af vores læsere?