Med et af 2021s mest roste album på tværs af medier fra alle de der fast dækker hardcore-punk til medier der normalt ikke kigger mod hardcore, men har et stort fokus på indie, så kunne de alligevel blive enig om at Turnstile med albummet ”Glow On” har ramt noget helt særligt. De havde lavet et album der fik hardcore kids til at danse og indie fans til at slås i et stort mix af hårdtslående kærlighed!

Foto: Anton Rydahl

Derfor var det også på forhånd en virkelig stærk booking af Roskilde Festival at få dem på programmet. Det var dog lidt med bekymring at se den var sat til at clash med det store hovednavne, Post Malone, da det nye album netop rammer så bredt. Heldigvis blev bekymringen gjort til skamme da Avalon scene var godt fyldt op da klokken slog 23:00 onsdag aften. Efter lidt forsinkelse gik Turnstile energifyldte på scenen, og selv om lyd lige skulle finde sig selv de første par numre, så stopper det ikke publikum fra at være på og give bandet fuld kærlighed! En kærlighed, bandet gav tilbage med legende spil, små finurlige elementer her og der, som viser at musikken er levende og at publikum får det de elsker, men også på en måde hvor det bliver unikt og dermed en oplevelse man ikke vil kunne få hjemme i stuen.

Det gør også at selv om bandet spiller i et lys der gør man det meste af tiden kun da se deres silhuetter, så er man ikke i tvivl om at bandet er glade for at være her, og den modtagelse de får af publikum.  Forsanger Brendan Yates leder os sikkert gennem showet uden mange ord, men med sine bevægelser på scene og særlige måde at skrige på er vi aldrig i tvivl om hvad vej vi er på. Det gør at publikum er levende hele vejen uanset om der skal synges, danses eller moshes.

Det sidste må man sige kommer til at fylde mere og mere, som showet skrider frem og her ses en af fordelen ved hardcore sange ofte er korter da Turnstile den aften levere store dele af ”Glow On” albummet med 11 sange derfra, men stadig med masser af plads til ældre sange også, så både nye og gamle fans får det de ønsker!

Det hele bliver sluttet af med T.L.C (Turnstile Love Connection) og en kæmpe pit der fylder store dele af teltet, og på den måde runder en af de bedste koncerter jeg har set på Roskilde. Et band der var fuld af energi og spillelyst, et publikum der var på, og det hele understøttet af stærke sange der kunne forene på tværs af genrer! Tak Turnstile, tak for at holde musikken, og ikke bare “metal”, eller “Hardcore”, levende!