Canadiske Comeback Kid er klar med deres 7. album ”Heavy Steps”, det andet de udgiver via Nuclear Blast. En klassiker siger ” If it aint broke dont fix it”. Om gutterne i Comeback Kid har tænkt sådan gennem deres karriere, skal jeg ikke gør mig klog på, men på ”Heavy Steps” beviser de igen. at de har skabt en lyd ved at tage New York hardcore, smide noget melodisk og en omgang canadisk charme ned i en gryde sammen og så har man skabt en lyd, der virker lige så godt i 2022, som i 2002 da det hele startede.

Betyder det så, at man lige så godt bare kan springe albummet over og høre de gamle. Nej, bestemt ikke, du skal stadig høre de gamle, men det som gør at Comeback Kid stadig virker efter 20 år er, at lyden naturligvis ikke er 100% den samme, selv om de står fast på, hvor de kommer fra, men de bliver ved med at forfine den og skrue lidt her og der, så den lyder frisk.  Det gør, at de på ingen måde lyder trætte, de har stadig noget på hjertet og alt den energi, som hardcore kræver for at virke.

Albummet åbner på titelsangen, og der får du 20 sekunder til at gør dig klar, inden der er fuld fart frem og så er vejen ligesom kridtet op og lynhurtigt sidder de første to linje af omkvædet ”I’m caving, not worth saving, The song’s faded but I’m deadpanned waiting for an avalanche” fast og man er klar til at synge med!

Sådan forsætter vi de næste par tracks, indtil vi når ”Crossed”, hvor det hele føles tungere, da Joe Duplantier fra Gojira, i hele nummeret en tand dybere end resten, hvilket giver nummeret sin helt særlig lyd i forhold til resten af albummet, både i musikken, men også vokalen.

Lige bagefter får vi ”Everything Relates” hvor JJ Peters fra Deez Nuts er med. Efter vi i ”Crossed” tog et skridt væk, så lyder det her så klassisk Comeback Kid, som lyden kan også med den ekstra vokal fra JJ. At de i 2022 kan udgive et nummer, der virker rigtigt stærkt nu, men også kunne være udgivet for 10 år siden med succes, fortæller historien om den lyd CBK har skabt.

Sådan forsætter Comeback Kid gennem resten af pladen og afslutter det hele med ”Menacin Weight” der runder pladen af med et virkeligt stærkt nummer. Dermed slutter de den stærke melodiske hardcore plade med et budskab om hjælpe dem, der har brug for det, står sammen og mere retfærdighed. Følelser som mange nok kan genkende at stå med og dermed også kan finde et fællesskab i hardcore, her via Comeback Kid. Vreden og følelserne kommer ud på en måde, der giver energi via musikken til at kæmpe videre for en mere fair verden.

Opsummering: Comeback Kid kommer med et stærkt og relevant album. Hvis du i forvejen ikke brød dig om bandet, vil dette album ikke ændre noget, men er du fan eller generelt åben for et melodisk hardcore album er dette et lige så godt sted at hoppe med, som for 20 år siden. CBK bringer via deres musik og tekst energi til et ønske om sammenhold og retfærdighed i vores samfund.

Lyt specielt til: Heavy Steps, Everything Relates, Menacing Weight

For fans af: Cancer Bats, Bane, Deez Nuts, Terror