Årets udgivelser

2020 har været et mærkeligt år. Corona har fyldt meget for mange af os, live shows har været begrænset, lukket ned, nogle har fundet vejen, andre har måtte opgive. Det har også haft sin effekt på plader, nogle har sendt mere ud end planlagt, andre har udsat. Her under finder du nogle af de udgivelser, jeg fandt bedst i år. De er ikke i rækkefølge, men dem jeg fandt bedst. 

 

Danske: 

CABAL – Drag Me Down 

I 2018 havde jeg Mark Of Rot på listen, her 2 år senere har Cabal atter et album ude, igen sætter de standarden for dansk core. 

På mange måder får vi mere af det, vi kender, men samtidig med at drengene er blevet mere sikker i deres lyd, en lyd de har leveret i højeste kvalitet. 

 

EYES – Underperformer 

Igen et band der var på 2018 listen, denne gang er EYES gået fra et kaotisk hardcore album til at finde deres egen lyd. 

Den er stadig kaotisk, og de spiller stadig hardcore, men nu er vejen sat for fremtiden. På den måde kan man sige at EYES med det album både er nutiden og fremtiden. 

 

Dizzy Mizz Lizzy – Alter Echo

Bandet der var en stor del af den danske rock i mine unge teenageår, de leverede et fint album til comebacket i 2016. Om Dizzy kunne se hvad 2020, ville byde på, tvivler jeg på, men aldrig har det været så tungt, mørkt og dystert fra bandet. Et band der har været god til lave solid rock med stærke omkvæd og riffs. Riff kan de stadig, men den dybde og kraft der er på pladen sammen med Tim’s fangende stemme har de her ramt perfekt i en fornyelse af sig selv. 

 

International:
 

Bring Me The Horizon – POST HUMAN: SURVIVAL HORROR

I 2019 var Bring Me The Horizon med albummet AMO ude og lege med andre genre, prøve sig selv af, blev spillet på P3 og ramte bredt. Den leg er de forsat med, mens de har fundet tilbage til en mere hård lyd.
De har udnyttet Covid til at lege, skabe og udforske deres lyd.

Er det nu-metal, metalcore, elektronisk? Jeg har opgivet sætte label på dette band, men de formår at skabe en hårdt slående lyd, der både er fangende, kraftfuld, melodisk og mulig at synge med på, på en og samme tid. På den måde har de lavet et af 2020s bedste albums, med sange jeg ser meget frem til at høre live!  

Code Orange  Underneath

Code Orange, har formået at skabe et kaotisk horror hardcore album, der med sin lyd og effekt kan forvirre de fleste, nok også ved første lyt får folk til at tænke ”er der noget gal med min afspiller” eller ”hvad fanden er det her”, men når det først rammer en, så rammer det så ren og imponerede, som få albums kan, men også på den måde, hvor man nok ender med at elske pladen eller slet ikke forstå den.
Lyt til den igen og igen og igen og tag så dit valg, det er mit bedste råd, jeg smed den væk efter 2 lyt, men er nu meget glad for at have givet den de ekstra lyt så jeg forstod den.
 

Touché Amoré  Lament

Touché Amoré har I mange år været et band, jeg virkelig gerne ville elske, men de har hele tiden manglet noget. Deres post-hardcore landede ikke rigtigt det helt rette sted. Men ved at samarbejde med producere Ross Robinson tyder det på, at det sidste der har manglet nu har ramt. Albummet er relavant og har en lyd, der giver en lyst til at lytte samtidig med, at man kan mærke kraften i både lyrik og musik.
 

Palm Reader  Sleepless 

Et band, der ikke har fyldt meget hos mig før. Jeg kan vel bedst forklare det med, at de kun har spillet et show i Danmark, så at dyrke dem med et show, har aldrig givet mening for mig, men Sleepless pladen ramte så rent, at det ikke betød noget. I et grænseland mellem hardcore og post-hardcore finder vi stærke melodier, følsom vokal, der bliver tilsat kraft og vildskab fra hardcore, når behovet er der, men uden at det drukner i at spille højt og vildt bare for at gøre det. På den måde får de skabt et stærkt og helstøbt album. 

 

Bleed From Within – Fracture 

Et band der tog mig fuldstændig med overraskelse, da jeg så dem, som support på Voxhall for mange år siden, men siden har bevist at de er et af UKs bedste metalcore bands. De har ikke taget et skridt op og fået succes, som nogle af deres kollegaer, hvorfor er der nok mange grunde til, men det handler ikke om mangel på kvalitet. Igen beviser Bleed From Within, hvordan man helt perfekt kombinerer metalcore og melodiske dødsmetal til at skabe nogle af de fantastiske hårdt slående numre med en melodisk lyd, der i kombination skaber numre af høj kvalitet. Så udover, giv albummet et lyt, bør alle købe billet til deres shows i VEGA til november 2021