Så kan alle spekulationer om Faith No More til Danmark i 2020 godt ophøre. For Roskilde Festival bekræfter her til morgen, at den alternative metals gigant indtager festivalens enorme Orange Scene for første gang i 11 år til sommer!

Vi har aldrig lagt skjult på vores kærlighed for Roskilde Festival. Var det ikke for lige præcis dén festival, så ville du faktisk ikke have haft mulighed for at læse denne nyhed på lige præcis Blastbeast.dk.

Så derfor gør det os selvsagt enormt glade, at vi igen i 2020 kan opleve et stort og samlende metalnavn på Orange Scene. Bevares Bring Me The Horizon var da forbi sidste år. Men dette var ikke just samlende.

Fællesskabsfølelse bliver det uden tvivl med Faith No More, der kommer forbi Roskilde Festival for første gang siden 2009, hvor de spillede på en af de varmeste sommerdage i mange år på festivalen. I øvrigt var det en virkelig, virkelig god koncert. Og kan man nærmest forvente andet end en god koncert med Mike Patton og co, med klassikere som “Epic”, “The Real Thing”, “Land Of Sunshine” og “Ashes To Ashes” i bagkataloget? Næppe!

Vi glæder os i hvert fald til se Faith No More på Roskilde Festival 2020!

Nyd så lige dette klip fra 2009:

Og så byder festivalen atter velkommen til sludge/stoner-kongerne High On Fire.
High On Fire har udgivet otte albums. Deres seneste, Electric Messiah, udkom i 2018. De har arbejdet med Kurt Ballou (Converge-guitarist og mesterlig metalproducer) på de seneste tre albums, og han har pakket dem ind i den helt rigtige sludgede, kraftfulde lyd, som deres riff-fyldte metal har brug for.

Og så kan festivalen i dag løfte sløret for en ond, mørk og ikke mindst tung dansk pakke, der vil indtage Gloria-scenen i de meget sene nattetimer. En pakke bestående af vores tidligere The New Shit blackend doomere Heathe, black metal crustpunkerne Nyredolk og black metallerne ORM, der næppe behøver den større introduktion, hvis du har fulgt bare lidt med i undergrundsmetallen i 2019.  Alle tre bands spiller i forlængelse af hinanden på Gloria, på en nat der tegner til at blive en af de mørkeste i mange år på Roskilde Festivalen!

Ingen Roskilde Festival uden eksperimenterende indslag. Af de mere alternative af slagsen kan festivalen her til morgen afsløre OOIOO (udtal bogstaverne på engelsk, ét ad gangen) fra Japan. Den kvindelige kvartet med Yoshimi i front på guitar og sang er siden vokset til at være et af de mest respekterede (og svært definérbare) bands i eksperimentalrock. De følger deres egne spor på musikscenen. På Roskilde Festival 2020 er de klar til at affyre en masse trippede mantraer, cirkulære riffs og melodier og stammetrommer.

Og endelig er der industrial høvl med Youth Code. Tag en tårnhøj stak maskineri, der er bygget til at skabe rå, afstraffende, industriel elektronisk musik med en dansende puls. Tilføj en rasende vokalist helt i front, og du har et power-setup, der tager det allerbedste fra den genre, vi kender som industrial.

Afslutningsvis har vi lovet festivalen, at skyde samtlige rygter om Rage Against The Machine ned. Bandet tager ikke på europæisk sommerturné i 2020, så de vil ikke være at finde på Roskildes program til sommer. Men hey – man har vel lov at håbe på 2021?

Med disse navne tilføjet har metalfolket PT følgende at se frem til på sommerens Roskilde Festival:

Faith No More
Deftones
High On Fire
Old Man Gloom
ORM
Conjurer
Lingua Ignota
Amenra
Heathe
Nyredolk
Svalbard
Death By Unga Bunga