Vores helt egen fotograf stortrives i festivalmiljøet. Faktisk er der ikke den festival (eller power metal koncert), som Jannie Ravn Madsen ikke glæder sig til i år.

Anden del af vores planer for 2020 er skrevet af Jannie Ravn Madsen

Man må sige, at metallen stortrives i det danske land. Mindre festivaler og koncerter dukker op, ikke blot i storbyerne, men også i de mindre byer. Det er en positiv tendens, der giver mange muligheder for at udforske større som mindre bands.

Det er især festivalerne, jeg ser frem til i 2020. Der er bare noget magisk over at få en overload af bands lige i smasken 2 eller flere dage i træk. Men først og fremmest er der naturligvis power metal på programmet, når Rhapsody of Fire vender tilbage til Beta 22. februar. Jeg missede dem i 2017, hvilket ærgrede mig helt utroligt! Heldigvis får jeg nu chancen igen. Og der er mere  power at se frem til! Hammerfall og Dragonforce besøger henholdsvis Amager Bio, Train og Posten i marts. Gode melodier og eventyrlige shows kan man aldrig få nok af – release the dragons!

Hurtigt videre til Dark Mental Festival på Underwerket i Valby, som jeg altid ser frem til pga. den glade, frie stemning, og spændende undergrundsbands fra alverdens lande. Og nå ja, billig bar. Dark Mental Festival finder sted d. 7-9 maj 2020.

“Desværre” rammer Nordic Noise i Amager Bio i år oveni undergrundsfestivalen og med selveste Borknagar som hovednavn om fredagen d.8 maj, bliver min hovedmission den dag at være to steder på én gang. Efter Borknagars geniale seneste album ‘True North’ er forventningerne til deres liveshow endnu højere.

Næste 2020 højdepunkt er selvfølgelig Copenhell, der virkelig har ramt hovedet på sømmet ift. mine præferencer for et super lækkert line-up. Kald mig bare gammel, men Iron Maiden, Judas Priest og Mercyful Fate på Copenhell sammme år! Der tog du røven på mig, Jeppe Nissen.

Straks efter Copenhell går turen med Roskilde. For efter 12 år på Roskilde Festival glæder jeg mig stadig til en uge i vildskaben og diversitetens navn i 2020 med Blastbeast campen, uanset line-up.

3 dages hvile efter Roskilde og så er der Metal Magic Festival i Fredericia. Dén og Heavy Agger må være nogle af de hyggeligste festivaler DK har at byde på – med nogle af de mest brutale bands. Metal Magic er rigtig gode til at minde mig om både gamle og nye undergrundsbands, der sparker røv – alt fra 80-er heavy til grindcore kan opleves på den jyske festival. Af interessante navne i år kan nævnes Blaze Bailey (tidligere vokalist i Iron Maiden), Helvetets Port, MACABRE mfl.

I år satser jeg også på at besøge MetalDays i Slovenien – den ferieagtige vibe og de smukke, smukke omgivelser i det naturreservat, hvor MetalDays bliver afholdt passer perfekt med festivallivet. Desværre bliver 2020 den sidste MetalDays festival på området, så stedet skal selvfølgelig hyldes i metallens navn en sidste gang. Paradise Lost, Rotting Christ, Devin Townsend og danske MØL er blot nogle af navnene på plakaten i år – det tegner godt.

Lige på falderebet vil jeg også nævne Sum41, som jeg glæder mig til at være teenagefjollet til i Amager Bio d. 3 februar.

Af udgivelser er der også lidt at komme efter, da både Powerwolf, Nightwish og Demons and Wizards er ude på nye musikalske løjer i 2020 – bare for at nævne nogle få.

Horn til 2020!