Gloryhammer i Amager Bio. Foto: Jannie Ravn Madsen

Goblin krigere og gotiske varulve! Scenen var sat til en forrygende festlig aften i Amager Bio, med to af de fremmeste power metal bands netop nu!

Som dansk power metal fan har det i flere år været op ad bakke mht. til shows i Danmark. Selvom vi ligger lige i smørhullet mellem de to største power metal nationer (Tyskland og Sverige) har tourbusserne stort set altid drønet lige igennem. Men de seneste par år har vist en anden tendens.

Gloryhammer i Amager Bio. Foto: Jannie Ravn Madsen

Bands kommer rent faktisk til Danmark nu. Spillestederne er begyndt at tage genren seriøst herhjemme og hvor er det dog dejligt, at genrens fans så kan kvittere med udsolgte shows. Senest med Beast In Black i Pumpehuset og så altså med koncerten med Powerwolf og Gloryhammer i Amager Bio, som denne anmeldelse skal handle om. Et show der har været udsolgt i flere måneder. Det er fedt og i høj grad vigtigt for variationen på den danske metal scene, at folk støtter op når bands i denne stil kommer forbi landet.

Gloryhammer

1300 mennesker i Amager Bio kunne således gå amok fra første anslag af Gloryhammers vanvittige (åbnings)fest. For det virkede ærligtalt som om, at Gloryhammer var set som mere end et bare simpelt åbnings/supportband. Salen var allerede pakket til bristepunktet da Angus McFife og resten af slænget bragede igennem med åbningsbaskeren “The Siege of Dunkeld (In Hoots We Trust)”. Og herfra gik det kun én vej og det var frem!

Det er blot anden gang at Gloryhammer er i Danmark og ligesom første gang, hvor de var support for Hammerfall, var dette ligeledes i Amager Bio. Man kan roligt sige at bandets interdimensional space metal ikke er blevet mindre populært i Danmark siden da. Flere havde f.eks sørget for at tage de oppustelige enhjørninger med, noget som Gloryhammers fans har praktiseret i stor stil. Ikke mindst i Tyskland, hvor jeg efterhånden har set bandet faretruende mange gange. I Tyskland eksplodere en koncertsal i fest, når Gloryhammer først går i gang. Det gjorde den også denne aften i Amager Bio.

Gloryhammer i Amager Bio. Foto: Jannie Ravn Madsen

Det er ren gak og løjer når Gloryhammer begiver sig i kast med forrygende powerbangers som “Angus McFife” , “Masters of the Galaxy” og den nye “The Land of Unicorns”, hvor en oppustelig badering (naturligvis formet som en enhjørning) fløj rundt i salen og endte op på scenen. Til stor glæde for bandet. Det er dog vigtigt at holde fast i, at selvom Gloryhammer i høj grad er satire og ikke tager sig selv alt for seriøst, så har de faktisk skrevet en håndfuld utrolig stærke (power metal)sange, hvor sange som “Questlords of Inverness, Ride to the Galactic Fortress!” og det ultimative eurodance-møder-metal-hit “Universe on Fire” stod som to af aftenens helt store højdepunkter. Naturligvis side om side med McFife’s goblin kamp, som han selvfølgelig vandt takket være hans interdimensional space hammer.

Hoots! Vi glæder os allerede til næste runde på Copenhell, hvor det kun kan blive en endnu større fest!

 

 

 

Powerwolf

 

Powerwolf i Amager Bio. Foto: Jannie Ravn Madsen

Fest blev det også, da de noget mere “seriøse” Powerwolf gik på scenen, som aftenens hovednavn. Bandet har alle dage dyrket det gotiske udtryk og på denne The Sacrament of Sin Tour 2019, er det bestemt ingen undtagelse. Den ellers så relativt store scene på Amager, var pakket til bristepunktet med rekvisitter, der forvandlede Amager Bio til én stor kirkeruin. En flot opsætning i bedste power-stil, hvor udtryk som “less is more” på ingen måde synes relevant.

Det er blot fjerde gang at Powerwolf er i Danmark og selvom bandet har leveret plader på stribe siden 2005, så er de ét af de power metal bands, der gang på gang har sprunget Danmark over. Det blev der dog lavet om på i 2016, hvor de gæstede både Pumpehuset og Voxhall. For så i 2017 at spille på Copenhell. Nu var de tyske ulve så tilbage – og det var vi mange der havde set frem til.

Powerwolf er et band der hovedsageligt spiller i arenaer for mellem 2000-8000 mennesker hver aften i Centraleuropa. Her er scenerne er langt større end i Amager Bio. Så showet var denne aften blevet tilpasset denne noget mindre størrelse, hvilket betød at bl.a pyroteknikken var blevet pakket væk. Men okay, mindre kan da også gøre det. Særligt når man har en så publikumsfokuseret frontmand som Attila Dorn i front. Ulvene ved hvordan man får publikum med sig med ganske få, men effektive, virkemidler. F.eks ved at lade der gå lidt tid fra når man afslutter et nummer og til man starter et nyt. I dette “hul” sørger publikum nemlig selv for at få stemningen i vejret.
“Powerwolf”, “powerwolf” bliver der råbt igen og igen mellem hver sang, fra et energisk publikum.
Powerwolf har prøvet dette utallige gange før og ved at det virker. Alt i mens kan bandet stå og se glade og overrasket ud. Simpelt men helvedes effektivt.

Powerwolf i Amager Bio. Foto: Jannie Ravn Madsen

Effektive er bandets sange også. Alle er de nemlig mere eller mindre skåret over den samme skabelon. Et 3-4 minutters melodisk metal nummer i midttempo, hvor “åh åh” kor og et melodisk omkvæd sørger for festen. Og her gjorde “Amen & Attack” ,  “Resurrection by Erection” og den ultimative syng-med-slager , “We Drink Your Blood” rigtig god figur, som nogle af højdepunkterne med de tyske ulve. Musikalsk var mit sande højdepunkt dog en fantastisk veludført udgave af “Kiss of the Cobra King”.

Det er dog ikke alle sange der er af lige høj standard hos Powerwolf og nyere af slagsen som “Stossgebet” og single-udspillet “Demons Are a Girl’s Best Friend” virkede som en smule fyld i Powerwolfs ellers så velbalancerede setliste. Derudover kan man også argumentere for, at der til tider gik en lille smule rutine i den. Særligt når man før har set hvordan de tager sig ud på eks. Wacken.

Men med det sagt, ja så var det altså endnu en god fest i ulvens hule!

Og lad mig så lige slutte af med en opfordring. Husk nu at få købt billet til Rhapsody Of Fire på Beta d. 22 februar, så vi endnu engang kan få en stor powerfest på Amager. Sidst de spillede på Beta med Orden Ogan var der udsolgt!