For os kommer 2019’s bedst skjulte hemmelighed fra Finland!

 

For hvad er nu det? Har vi overset guld? Ja gu’ fanden har vi da det!

Vi har simpelthen ikke dyrket tegneserie-bandet Belzebubs debutalbum før nu? Hvordan dét har kunnet gå udenom vores radar giver slet ingen mening. Særligt ikke når debutalbummet fra foråret 2019 er så godt som det er! Men hey – bedre sent end aldrig som man siger.

Men hvad eller hvem er så de her Belzebubs egentlig?

Belzebubs er en tegneserie-stribe der handler om (black metal)bandet af samme navn og dens medlemmer. Forfatteren og tegneren bag tegneserien hedder JP Ahonen og kommer fra Finland. Han har skabt fortællingen om Belzebubs, der eftersigende skulle være dannet i 2002. Fortællinger der på sjoveste facon skildre livet som black metal musiker, samtidig med at man også skal passe sin familie. Det er der kommet en masse sjove og underholdende historier ud af, der tidligere i år også er blevet udgivet som bog.

Belzebubs består af musikerne Hubbath på vokal og bas, Obesyx  på lead guitar, Sløth på guitar og vokal Samaël og på trommer.

Tegneserien er blevet mere og mere populær og har nu i 2019 altså ført til bandets egentlige debutalbum, der eftersigende har været længe ventet af tegneseriens fans. Og med resultatet af pladen kan vi godt forstå hvorfor! Vi hopper simpelthen med på vognen med det samme!

“Pantheon of the Nightside“ er titlen, der udgives via Century Media. Albummet består af i alt 9 sange, med to bonus numre. Og hvad er det så du kan forvente?

Du kan forvente et ekstremt flot og velkomponeret album, hvor black metal, (tidlig) symfonisk black metal, melodød og progressiv metal smelter sammen på den mest gennemtænkte, gennemarbejdede og finurlige måde.

Der er simpelthen smæk for samtlige skillinger , når der blastes igennem og flænses riffs på numre som åbningsnummeret – den episke – “Cathedrals Of Mourning” og “Dark Mother” .


“Blackened Call” er albummets førstesingle. Sangen blev allerede udgivet i 2018, som forløber til det fulde album.  Nummeret blev udgivet med en dertilhørende hamrende sej musikvideo, hvor man for første gang kunne opleve bandet i aktion i kombination med musikken. Så nok snak. Nyd nummeret her:

Det er dog langt fra kun de hurtige riffs og blastbeats, der er det dominerende i lydbilledet. Symfoniske elementer der leder tankerne hen på tidlig og start-00’er Dimmu Borgir præger albummet i høj grad og skaber en smuk og emotionel stemningen, der gennemsyrer hele albummet. Det er generelt et meget dystert og trist udspil, som jeg er sikker på at fans af tidlig Dimmu Borgir og Insomnium vil finde glæde ved. Utrolig nordisk i sin lyd.

Og speaking of Insomnium, så kunne det faktisk godt tyde på, at det er Insomnium-sanger, Niilo Sevänen, der står for vokalen. Ligesom det også er blevet bekræftet, at tidligere Dimmu Borgir medlem og Borknagar/Arcturus sanger ICS Vortex gæster albummet med sin rene vokal på pladens titelnummer “Pantheon of the Nightside“.

Vi er slet ikke i tvivl om, at Belzebubs bliver et af de bands vi kommer til at se meget, meget mere til i 2020’erne. Det her er kun begyndelsen! For bandet skulle eftersigende have underskrevet en aftale med Century Media på 3 albums og så er det netop blevet bekræftet, at tegneserierne vækkes til live, når Belzebubs spiller  på flere af næste sommers store festivaler. Den første i Barcelona er allerede blevet bekræftet!  Vi krydser fingre for et Copenhell job!!

Bandet offentliggjorde selv nyheden forleden:

Opsummering:  Tegneseriebandet Belzebubs er bragt til live og har med deres debut “Pantheon of the Nightside Gods” på Century Media udgivet et ekstremt stærkt black/melodød udspil. Det her band er vi sikre på kommer på alles læber i 2020’erne. For materialet er stærkt nok til det!

Lyt specielt til: “Cathedrals Of Mourning” , “Blackened Call” , “Pantheon of the Nightside“ & “The Crowned Daughters”

For fans af: Dimmu Borgir, Borknagar, Insomnium, At The Gates, Dark Tranquillity, tidlig Opeth

Lyt til det fulde album