Einherjer på AMF 2019. Foto: Jannie Ravn Madsen

Det er efterhånden mange år siden, at Einherjer sidst har betrådt en scene i Danmark. På Aalborg Metal Festival skulle det være.

Fredagen på årets Aalborg Metal Festival var primært helliget til viking/pagan metal bands, hvor også Månegarm og aftenens headliner Primordial stod på programmet.

Således passede Einherjer også helt perfekt ind i dette flow. Det norske viking metal band er en af stilskaberne af genren og har siden udgivelsen af “Dragons Of The North” fra 1996 stået rank for udgivelser af rendyrket viking-metal. Altid dog med et hard rocket approach til genren.

På Aalborg Metal Festival var det med et fokus på de nyere udgivelser. Herunder sidste års “Norrøne spor” og 2014’s “Av oss, for oss”, med frontmand og bassist, Frode Glesnes, til at guide os sikkert igennem koncerten, med sin Abbath’ske vokal.

Einherjer svinger og groover solidt i sit rå og upolerede udtryk. Det er hårdtslående viking metal i sin reneste form og selvom fokus nu engang var på de nyere albums, så kunne jeg godt have ønsket mig, at der blev gravet lidt dybere i bagkataloget. For det er altså på “Dragons Of The North” og på “Blot”, at Einherjer for alvor brager igennem. Det sås også tydeligt på reaktionerne i salen, da der klart kom mest gang i den under titelnummeret “Dragons Of The North” og den afsluttende “Ironbound”.

Sidst jeg oplevede Einherjer var på Midgardsblot i sommer. Dybt inde i den norske skov og med blot 5 minutter ud til fjorden. Det var således en noget anden oplevelse at se dem i en varm og svedig sal i Aalborg. Men Einherjer gjorde hvad de skulle og fik sat gang i de danske vikinger, med et solidt show, uden at det eksploderede fuldstændig.