En Roskilde-klassiker vender tilbage! For sjette gang!

5 gange! Så mange gange har legendariske Deftones optrådt på Roskilde Festival. Nu vender de tilbage for første gang siden 2014. Tilbage til den festival de optrådte på for første gang udenfor USA. Det er nu 24 år siden!

Deftones var en del af kursændringen i metalæstetikken tilbage i 90’erne, da de gjorde deres hårdtslående entré på musikscenen. De blev fanget i strømmen af nu-metal, men arbejdede sig hastigt videre ud af tidens snævre genreklassificering.

Frontmand Chino Moreno og resten af bandet havde store visioner for deres lyd, som inkorporerede eksperimenterende ambiance, shoegazer-hvirvlen og metalliske brøl.

Den storhyldede Sacramento-kvintet har aldrig forladt deres kunstneriske værdier, når de skaber følelsesmættet, romantisk tung musik. Deftones har en særegen lyd og står som hårdtarbejdende alternativt metalband side om side med navne som Tool og Faith No More.

Vi vover pelsen og gætter (håber på), at når Deftones spiller Roskilde til næste sommer bliver det under Arenas gigantiske teltdug og ikke på Orange Scene i høj solskin.

Ud over Deftones tilføjes i dag også Amenra (BE), Conjurer (UK), Lingua Ignota (US) og Svalbard (UK)

Sådan så det ud sidste gang Deftones spillede på Roskilde i 2014: