Jyske APHYXION er taget på efterårets tour, der sender dem Danmark rundt, men også både til Tyskland og Finland! Andet stop på denne tour var i København på Spillestedet Stengade, hvor de havde medbragt sig HEARTEATER, som support!

HEARTEATER

Foto: Martin Horn Pedersen

Klokken 20 indtager bandet scenen og den opmærksomme gæst vil med det samme se, at der er et ”ukendt” ansigt på scenen. Bandet har nemlig pt. en gæste-guitarist med i form af Frederik Jensen, der tidligere har spillet i bl.a. John Doe 9000. Efter lidt intro, indtager frontman Emil Breuning scenen. Man har sminket kæmpen op i, for Hearteater, klassisk pink, hvilket er med til at binde det visuelle udtryk sammen.
Bandet spiller fint og Emil sikrer energien og man kan den første lange del af koncerten godt savne, at resten af bandet bidrager til at få energien fra musikken ud. Det bliver dog bedre undervejs, da Frederik heldigvis har fået styr på musikken, så der er ingen problemer der.

Sættet er domineret af sange fra debutalbummet ” A House In Rapture” og undervejs får vi også nummeret ” Building & Burning”. Der er dog ingen gæsteoptrædener med i aften, så Emil må også dække Dan & Alexanders vokaler, hvilket han klarer fint, men det ekstra element tager vi gerne med en anden gang, hvis de andre to skulle være i byen.
Alt i alt får Hearteater leveret et godt og solidt set, som får varmet publikum pænt op, uden at de stjæler fokus. Hearteater har fået lavet et godt album, men mangler måske stadig det nummer, der helt får publikum op og ringe live, men det ændrer ikke på, at aftenens koncert var en god oplevelse.

 

 

 

 

APHYXION

Så var det blevet tid til aftenens hovednavn. Et band, der altid har leveret varen, når jeg har set dem live og givet publikum et ordentligt los fra scenen med en stærk omgang bølle-død, som jeg tidligere har kaldt det. Musikken har dog udviklet sig, særligt meget det stærke album ”Void”, som de udgav tidligere på året, som undertegnede var meget glad for (læs om det her: https://blastbeast.dk/2019/05/aphyxion-void/ ).
Bandet indtager scenen med røg og flere medlemmer har valgt at tage jakke på denne aften på et meget varmt Stengade? Bandet er på fra starten og frontman Michael Vahl er fremme og møde sit publikum!

Melodierne, breakdownsne og de generelt stærke sange fra ”Void” gør sig lige så godt live som på pladen, ligesom det skaber den ekstra stemning, når der kan synges og råbes med i ny og næ, mens der tæskes stærke toner ud. Alt imens underholder Michael folket på skønt jysk og fortæller dem, de får mere tråd, skal kaste horn op og det er fedt. Det er skønt og befriende, men nu er jeg naturligvis også født og opvokset i samme landsdel som bandet. Det er med til at holde en afslappende og fri stemning!

Det store spørgsmål før aftenens show var; hvordan virkede de ældre lidt mere hårde, direkte dødsnumre, med det mere melodiske i retning af metalcore? Svaret er: det virker optimalt! Blandingen er med til at sikre, at energien og hårdheden bliver holdt oppe samtidig med, at melodien får sin plads og på den måde får skabt et flow og en symbiose, der sikrer, at udviklingen for bandet ikke har splittet dem. I stedet supplerer det nye og gamle hinanden på en sådan måde, at live-showet blot er blevet stærkere! Hvilket også var til at se på et publikum, der nød showet, kastede horn op, moshede løs og sang med!

Hvis man skal finde lidt malurt i bægeret må det være, at bandet ikke spillede mere end 48 minutter, hvilket må siges at være til den korte side – det var jo ikke en hardcore koncert, vi var til, og med kun to bands, kunne man godt have ønsket sig, at de var kravlet over en time, særligt når kvaliteten er til det.

Det ændrer ikke på, at APHYXION denne aften viste en form og set-sammensætning, der gør, at de bør blæse resten af touren, inklusiv det store udland, bagud!