APHYXION er tilbage med deres tredje fulde album. Bandet, der har deres udgangspunkt i Ribe, har gennem de senere år gennemgået en udvikling fra at spille ungdommelige bølledødsmetal med masser af energi og kraft til stille og roligt at få et mere moderne lydbillede. De første skridt mod at blive mere melodiske, så vi allerede på seneste udgivelse ” Aftermath”, hvor der blev hevet elementer ind fra metalcoren. Her tog de et skridt mere i den melodiske retning, og på den måde har bandet på ”Void” fundet deres sti, hvor slagkraften fra deres dødsmetal-tid stadig er der, men der er blevet plads til den gode melodi, følelserne og breakdowns fra metalcoren.

 

Anmeldelsen er skrevet af Martin Horn Pedersen.

Albummet starter hårdt ud med åbningsnummeret ” Fork Tongued”, hvor der er fart og tæsk på, lige som man forventer det fra APHYXION. Allerede fra anden-singlen ”Sleepwalkers” får teksten, melodien og omkvædet dog lov til at fylde langt mere og leverer på den måde et hårdt nummer, men med en nerve og følelse, der gør, at man kan mærke, at de vil noget med sangen.
Sangen ” Crown Of Thorns” er på mange måder et sted de to stille mødes, masser af kraft og energi, men stadig med plads til melodien og den klare vokal, så budskabet kan komme frem.

Teksterne er et af de områder, hvor bandet denne gang står stærkere. Man kan mærke, at der har været noget på spil – at det betyder noget. Det kommer til at fremstå ekstra tydeligt ved at bassist Jais Jessen på albummet har fået en central rolle med at synge clean vokal, ikke noget vi, som sådan, har hørt fra andet før, men det passer rigtigt godt ind i lydbilledet og er en god kontrast til Michael Vahls meget brutale og råbende vokal .

På den måde forsætter APHYXION gennem albummet med at give, hvad man forventer, men samtidig flytte sig fremad, for det hele bare er lidt bedre. Sangene er kort sagt bare sat bedre sammen i forhold til at opnå en lyd, der bør kunne ramme rigtigt stort. En lyd, der både kan headbanges løs til, synges med på, mens det hele bare lyder rigtigt godt og derfor er der ingen tvivl hos undertegnet om, at det er APHYXION’s bedste album til dato. Hvis ikke, det kan sparke døren ind til, at de kan tage det næste skridt, så har jeg svært ved at se, hvad der skal til, for rent musikalsk rammer de den helt rigtigt denne gang.

Så det skal blive rigtigt spændende at se dem, når live-koncerterne med det nye album rammer, da de altid har været rigtigt stærke der, men med den nye lyd og dermed muligheder, bør de også der kunne løftes op på det næste niveau.

Opsummering:  APHYXION har kort sagt lavet et album med en moderne lyd, der har beholdt det bedste fra deres dødsmetal-tid, som de har kombineret med det bedste fra metalcore. Michaels brutale vokal kombineret med at bassisten Jai har fået en central clean vokal rolle på albummet, udgør en rigtig stærk combo, der tilfredsstiller hele behovet! Bliver spændende at se, hvor langt albummet kan løfte de unge gutter!

Lyt specielt til: Crown Of Thorns, Sleepwalkers, Pain

For fans af: While She Sleeps, Architects , Killswitch Engage, August Burns Red

APHYXION – Vodi udgives via Prime Collective