Gloryhammer på Wacken 2019.

Gloryhammer bragte stormen med sig, da de fredag eftermiddag slap enhjørningerne løs på Wackens Louder-scene.

Selvom bandet ikke nåede at gøre deres sæt færdig før Wacken amputerede deres show pga en mulig tordenstorm, fik Gloryhammer én gang for alle banket på plads, at de er festivalernes bedste bud på et partyband.

At tage Gloryhammer seriøs ville være helt forkert. Men når det er sagt, så formår de rent faktisk at skrive nogle ørehængere, der i sammenspil med deres show, har formået at give bandet en seriøs karriere.

På Wacken i 2016 pakkede de Bullhead teltet til det absolutte maks. I år havde man, fornuftigt nok, valgt at smide power metallerne på Louder, med det ene formål at skabe en større fest. Og festligt blev det altså. Det store publikum havde medbragt alt fra plastiksværd og oppustelige enhjørninger, til hjemmelavede robotkostumer af staniolpapir. I sandhed dumt, men også det perfekte momentum til en sjov eftermiddagsfest.

Gloryhammer på Wacken 2019

“The Siege of Dunkeld (In Hoots We Trust)” og “Gloryhammer” fra deres seneste plade satte gang i løjerne og med “Questlords of Inverness, Ride to the Galactic Fortress,” som det tredje nummer eksploderede pladsen foran scenen simpelthen i pits og crowdsurfing, så selv den mest hårdnakkede ekstremmetaller burde kunne blive revet med.

Desværre nåede vi ikke at få afslutningen af koncerten med, inden den blev stoppet af Wacken. Det betød at uundgåelige hits som “Universe On Fire” og “The Unicorn Invasion of Dundee” aldrig blev leveret. Pisse træls, men så har man jo noget at glæde sig til, når bandet kommer til Amager Bio sammen med Powerwolf d. 13/11 2019.

PS. der var i øvrigt intet i det stormvarsel, der fik Wacken til at evakuere pladsen.