Demons And Wizards på Wacken 2019

Det bedste ved at vi i Danmark har fået en festival som Copenhell er, at navne der ellers normalt ville gå stille og roligt udenom Danmark, nu omsider har en platform herhjemme. Demons And Wizards’ koncert på Refshaleøen tidligere på sommeren er et åbenlyst eksempel på det. At de så på Copenhell står langt nede på plakaten og har fået et lettere skodtidspunkt i programmet, nærmest inden folk er kommet ind på pladsen, må man så tage med. Det var fedt at de var der!

På Wacken var der derimod ingen over Demons And Wizards på årets plakat og titlen som hovednavn var helt sikker.

Andet ville da også være uforståeligt når bandet består af to giganter indenfor power- og heavy metal! Hansi Kürsch fra Blind Guardian og Iced Earth’s mastermind og spadesvinger Jon Schaffer.
Det bliver næsten ikke bedre, hvis man er til melodisk heavy metal.

Demons And Wizards på Wacken 2019

Modsat koncerten på Copenhell, som var i fuld dagslys og med en scene fuldstændig blottet for “show”, var koncerten på Wacken den direkte modsætning. En gigantisk opsætning formet som en kirkegård, i bedste King Diamond-stil, var linet op på scenen. Flot så denne udsmykning ud og  ud over bandet på scenen, var der også blevet plads til 4 korsangere, så alt det kor, der normalt er sunget via backtrack blev fremført live denne aften!

Sammenspillet hos Demons And Wizards er kort og godt imponerende. Det måske mest velspillede band på dette års Wacken? Ikke én finger blev sat forkert og ikke én tone blev fraseret forkert. Det sad simpelthen lige i skabet, da Hansi og Schaffer, sammen, førte os sikkert igennem Demons And Wizards-bangere som “Rites of Passage” og “Crimson King”.

Jon Schaffer har heavy metals “bedste højre hånd”. Hans rytmearbejde er verdensklasse. Jeg mindes ikke en mere stramtspillende rytmeguitar end denne?

Selvom fokus naturligvis var på de to Demons And Wizards plader, så var det uundgåelige højdepunkt i koncerten da numre fra Blind Guardian og Iced Earths store bagkatalog blev luftet. Først med en tung udgave af den klassiske Iced Earth riff-basker “Burning Times”, der blev fulgt op af Blind Guardians “Welcome to Dying”. Jeg behøver vel ikke nævne hvor meget der blev sunget med her?

Demons And Wizards på Wacken 2019

Koncerten blev bakket op af massiv pyroteknik og kanonslag. Alt sammen i perfekt timing til musikken. Demons And Wizards fik banket solen ned, med en smuk opvisning i tung progressiv power metal, der, når den gøres bedst, er en opvisning i musikalitet i ren verdensklasse.

Og så skal jeg ellers love for, at kuldegysningerne kom på prøve da Iced Earth’s smukke, smukke “I Died For You,” fortolket af Hansi Kürsch, fik 80.000 i publikum til at skråle med. Én af de der magiske Wacken oplevelser, som jeg vil huske i mange år. Lige præcis dér peakede festivalen anno 2019 for mig. Stadion-power i dens rette element!

Storslået. Hamrende storslået!

 

 

(På trods af dårlig kvalitet, så nyd dog alligevel dette fantastiske øjeblik med “I Died For You”)