Man kan med god grund diskutere hvad et amerikansk dødsmetal band som Deicide laver på en nordisk pagan festival som Midgardsblot? Argumentet er nok at det er et anti-kristent band. Ikke destomindre fik Deicide pakket den lille plads foran hovedscenen Valhalla, som fredagens headliner.

Efter de måtte aflyse Brutal Assault fordi de angiveligt ikke nåede flyet, havde mange på Midgardsblot i løbet af dagen joket med om de nu også var kommet sikkert til Norge. Det var de nu heldigvis.

Og da mørket havde taget greb om Midgardsblot fredag aften kunne Deicide gå på scenen med deres old school dødsmetal. En scene der var skrabet for alt unødvendigt. Instrumenter, baggear og et lille banner med deres logo. Dødsmetal kræver ikke den store opsætning og Deicide lod denne aften musikken tale.

Med det blev vi skudt direkte tilbage til starten af 90’erne, med et benhårdt jerngreb på “Dead by Dawn” , “When Satan Rules His World” og “Scars of the Crucifix”. Leveret med en god del tyngde og musikalsk præcision.

Glen Benton er en mand af meget få ord. Et par enkelte dybe “thank you’s” kunne det blive til og så var det ellers videre i teksten. Musikalsk leverede Deicide det forventede, men som det store samlende hovednavn på Midgadsblot fredag aften blev det også en kende for ensformigt og – tør man sige det – kedeligt? Som hovednavn bliver en koncert med Deicide ikke mere spændende end “nå ja, det var vel okay”.