Festivalerne har travlt i disse dage. Travlt med at offentliggøre deres kommende program. Forleden var det Royal Metal Fest, i går var det Roskilde og nu er turen kommet til Copenhell! 

I dagens pakke finder vi 10 navne, i alt fra klassisk rock, heavy, funk rock, doom og død!

Og så finder vi også årets sidste hovednavn. En genganger der, sidst de var plakaten, leverede én af de bedste koncerter nogensinde på Copenhell.

De tyske rocklegender SCORPIONS leverede i 2016 en helt fortryllende koncert i det mest vanvittige vejr, vi nogensinde har oplevet på COPENHELL. Elektriciteten knitrede både i himlen over festivalpladsen og mellem et nærmest overnaturligt velspillende band og et helt euforisk publikum, da det ufatteligt veloplagte band leverede deres pragtpræstation. De har siden da turneret verden rundt, og selvom de rutinerede musikere for længst har overstået deres 50-års jubilæum, stikker brodden lige så hårdt som altid. Bandet er på mange måder for den hårde rock, hvad Black Sabbath er for heavy metal, og de har gennem deres mere end et halvt århundrede lange musikhistorie vist stor musikalsk spændvidde. Som lørdagens hovednavn kommer disse rockpionerer til at lukke COPENHELL 2019 af med et brag med alt fra storladne ballader til gnistrende rockklassikere.

Et af de første navne, der dukker op, når man tænker på “klassisk dansk heavyrock”, er PRETTY MAIDS. Lige siden starten i 1981 har det produktive band formået at bevare deres stil, nerve og kreative gnist hen over hele 15 studieudgivelser. Niveauet har været konsistent højt gennem årene, og albummerne ”Pandemonium” og ”Motherland” fra henholdsvis 2010 og 2013 opfattes af mange som bandets bedste til dato. De hårde danske rockere har i flere årtier stået stærkt på både den danske og den internationale scene, og det er en stor fornøjelse for os at præsentere et gensyn med dem på COPENHELL i år.

LIVING COLOUR rejste sig fra newyorks undergrundsscene og blev på få år til verdensstjerner med deres spændstige funkmetal og ikke mindst megahittet ”Cult of Personality” fra 1992. De fænomenalt dygtige musikere med Corey Glovers formidable vokal i front har siden dengang og frem til albummet ”Shade” fra 2017 leveret og videreudviklet deres originale og unikke genre-mashup af metal, rock, funk, jazz og hiphop. Regn med en ren fest af en koncert!

Deep Purples tidligere bassist og sanger GLENN HUGHES, også bedre kendt som ”Voice of Rock”, spiller i dag sammen med en rock-supergruppe bestående af blandt andet de danske musikere Søren Andersen og Jay Boe. De gæster i år COPENHELL med deres ”Glenn Hughes Performs Classic Deep Purple Live”-verdensturné, som hylder et af musikhistoriens mest indflydelsesrige rockbands. Denne koncert bliver et nostalgisk vindstød af orkanstyrke fra fortiden, når bandet spiller den magiske musik fra 70’erne, som var med til at starte det hele.

En af svensk dødsmetals “Big Four” besøger COPENHELL 2019, når UNLEASHED slipper deres rasende og iskolde oldschool-metal løs. Her oplever vi tonstunge, eksplosive riffs båret af en musikalsk urkraft. Hvor mange andre bands har udviklet deres musik og søgt det progressive, har disse gamle krigere holdt helt fast i deres originale lyd – og tak for det! Fra det øjeblik, hvor Johnny Hedlunds vilde skrig gjalder ud over festivalpladsen, vil der ikke være et øje tørt hos fans af klassisk dødsmetal!

Det danske band SLÆGT vender tilbage til COPENHELL med deres blackened heavy metal! Her mødes ungt og gammelt i et lydbillede, der på én gang er både traditionelt og progressivt. Sangteksterne er præget af det overnaturlige og det okkulte og har en velkendt 80’er-agtig heavy metal-vibe over sig. De blandes effektivt med en rå og raspende black metal-vokal, komplet med rambuk-agtige blastbeats og smertefuldt insisterende guitarriffs, i et fantastisk flot lydbillede.

Det amerikanske rockband CANDLEBOX dukkede op lige midt i den grunge-bølge, der skyllede ind over alt og alle i de tidlige 90’ere. Snarere end at surfe med på den holdt de fast i den klassiske blues-hardrock og en mere poleret lyd, som resulterede i adskillige store radiohits. Forsanger Kevin Martins intense vokal har lige siden starten båret bandets lyd, og hans stemmebånd er stadig i topform på både deres seneste udgivelser og deres igangværende turné.

Det højt respekterede og toneangivende band KATATONIA har gennem de seneste næsten 30 år været ude på en sand opdagelsesrejse i den hårde musiks undergenrer. De har bevæget sig fra død og doom hen over traditionel heavy metal og til en mere progressiv, rocket lyd, der al samles mesterligt i et moderne og komplekst lydbillede,. Bandet besøger COPENHELL 2019 på deres ti-års jubilæumsturné for deres skelsættende album ”Night Is The New Day”, som de vil spille under denne koncert (Bemærk: KATATONIA spiller onsdag den 20. juni).

Pedalen bliver trykket helt i bund, når danske MANTICORA spiller op til mosh på COPENHELL 2019! De hårde drenge fra Hvidovre leverer deres thrashede, progressive power metal i et aldeles hårrejsende tempo, som vil begejstre alle speed metal-fans. Bandet udgav deres ottende studiealbum sidste år, og man mærker tydeligt stor rutine og højt teknisk niveau bag udfoldelserne. Den effektive blanding af stilarter og det gennemførte horror-tekstunivers er en sand lækkerbidsken for alle, der elsker power metal.

Den københavnske kvintet DEMON HEAD spiller diabolsk retrorock inspireret af blandt andet 60’ernes syrerock og 70’ernes proto-metal. Det indebærer blandt andet dobbelte guitarsoloer – et af bandets særlige kendetegn – okkulte temaer og tunge, langsomme numre godt gennemvædet af dyster undergangsstemning. Et must for alle doom-fans!