Chrome Division på Beta2300

Der var dømt norsk knallert heavy for fuld udblæsning, da Chrome Division for første – og desværre – helt sikkert også sidste gang, blæste taget af et venue i Danmark!
På en søndag aften i februar valgte norske Chrome Division at gå amok i en rendyrket rus af heavy rock og klassisk metal.

Bagmanden bag rockernes hårdtslående heavy er ingen ringere end Dimmu Borgirs Shagrath, der i et ønske om at spille mere traditionel heavy, end Dimmus mere bombastiske udtryk, startede Chrome Division op tilbage i 2006. Det mundede ud i debutten “Doomsday Rock ‘n Roll” fra 2006 og nu, 4 albums senere, har de med den seneste “One Last Ride” fra 2018 valgt at sætte et punktum for den hårdtslående Motorhead inspirerede heavy rock. Bandet er således på den sidste tour. Og det var lige præcis denne, der kom forbi Beta2300 på Amager.

Festlig og hårdtslående bajer heavy rock på en søndag er jo ikke just de optimale vilkår for en koncert med Chrome Division, men heldigvis havde overraskende mange valgt at tage plads på Beta denne aften. Der var ikke udsolgt, men det var bestemt heller ikke pinligt tomt i salen, da nordmændende gik på scenen, med et frådende og (yderst) hårdtslående udtryk, som gjalt det selve livet.

Der var dømt non-stop larmende heavy rock af den gamle skole, med et lydbillede, der skulle vise sig, at blive et af de bedste jeg længe har oplevet på Beta. Alt gik klart igennem. Det var så tungt, så højt og så massivt, at selv Lemmy burde kunne høre det hvor end han nu engang befinder sig. Præcis som det bør og skal være i denne stil.

Shagrath spillede den kølige rytmeguitar og hev det ene fede riff op efter det andet. Ikke så overraskende fremstod han dog langt mere anonym end som vi normalt kender ham i rollen som den fremtrædende frontmand i Dimmu Borgir. Bandet spillede fremragende og sanger Eddie Guz fik folk med, med fine anekdoter fra Chrome Divisions godt og vel 15 år lange karriere. Hvorfor han valgte at snakke engelsk foran et dansk publikum virker dog besynderligt. Vi danskere forstår jo trod alt norsk.

Men bortset fra det var det tæt på en perfekt aften i heavy rockens hede tegn! En skam at de stopper!