MOONSORROW kommer til Danmark for første gang og headliner Danmarks nye viking festival UDGÅRDSFEST.

 

I 2019 sker der noget helt nyt og unikt på den danske livescene. UDGÅRDSFEST 2019 vækkes til live i Pumpehusets fantastiske rammer i weekenden d 31/5-1/6 2019. Over to dage vil Udgårdsfest præsentere et bredt udsnit af rock/metal med fokus på hele Norden. Udgård er i nordisk mytologi jætternes opholdssted og det er lige præcis med den nordiske kultur og mytologi i fokus, at denne to dages rock/metal festival tager sit udgangspunkt. Med inspiration hentet fra store udenlandske viking/folkmetal festivaler som Midgardsblot i Norge og Ragnarök i Tyskland vil vi for første gang, på dansk grund, afholde en festival hvor metal- og folk/world musik mødes og smeltes sammen på fornemmeste vis.

“Som kæmpe fan af genren og som hyppig deltager på bl.a. Midgardsblot Festivalen i Norge er der ingen tvivl om, at det her er noget, som jeg har glædet mig til, at kunne præsentere for de danske fans. Pagan/viking/folk-metallen er eksploderet i de senere år. Det ses helt tydeligt på store internationale festivaler i både Tyskland, Sverige, Finland og Norge, der trækker horder af fans. Herhjemme har vi aldrig haft en decideret festival med fokus på denne type af musik. Det laves der heldigvis om på nu. Og med én af genrens giganter, Moonsorrow, som det første hovednavn, kunne vi ikke være startet bedre ud. Tiden er rigtig til Udgårdsfest 2019. ” Søren Weiss, talsmand/booker, UDGÅRDSFEST.

Moonsorrow
For første gang nogensinde kommer MOONSORROW til Danmark. Pagan metallerne fra Finland har siden dannelsen i 1995 udgivet 7 studiealbums, hvor den seneste, kritikerroste, “Jumalten Aika” udkom i 2016. MOONSORROW er et af de førende bands på pagan/viking metal scenen og med elementer hentet fra både black- og folk metallen, har bandet opnået en status sidestillet med landsmænd som Korpiklaani, Ensiferum og Finntroll. I MOONSORROW’s univers er alt bare lidt mørkere. Fans af episk pagan metal kan godt gøre sig klar på en oplevelse af de helt store, når MOONSORROW debuterer på dansk grund i Pumpehuset til UDGÅRDSFEST 2019.

MOONSORROW annonceres som det første hovednavn til UDGÅRDSFEST 2019. Flere bands og yderlige information offentliggøres løbende via facebook.com/udgaardsfest

Billetterne er netop gået i salg og for de hurtige kan der købes early-bird billetter til begge dage for 400,- (indtil d. 31/12).

UDGÅRDSFEST 2019
31 maj – 1 juni 2019 i Pumpehuset

Billetinformation
400 DKK begge dage – early-bird (indtil d. 31/12)
500 DKK begge dage
300 DKK pr. dag

Køb billetter via Billetto (https://bit.ly/2BuSV3e)
Tilmeld event