Fuld fart på pitten med hardcore-afstraffelser og rundsavs fræs! 

 

To af tiden varmeste bands river nemlig Roskilde Festival midt over, når Converge og Power Trip gør deres ankomst på Dyrskuepladsen til sommer. Det kan festivalen i dag offentliggøre.

Converge – spiller lørdag 6. juli

Massachusetts-bandet Converge er hardcore-legender. I løbet af de sidste tre årtier har de cementeret sig som et uundgåeligt band, på plade og måske især live.

Converge er altid i rasende storform på en livescene. Tag Ben Koller’s uforlignelige trommetæsk leveret med militær præcision, tonerne af Nate Newtons bas og Kurt Ballous guitar der er fuldstændig modbydelige og samtidigt krystalklare, og selvfølgelig den ikoniske vokalist Jacob Bannon som leverer mørke (og ofte poetiske) tekster med bidende brøl. Converge er en godt olieret maskine med masser af skarpe kanter, og deres liveshows er som et overfald af lyd.

Hvis du er klar til en gang workout inden for hjemmets fire vægge, skal du blot sætte et Converge-album på. Det vil få dig til at svede, puste, skrige og smide knyttede næver i vejret.

Jane Doe, Converges plade fra 2001, er en sand milepæl i historikken for den tunge musik; en vild, teknisk og stærkt opfindsom blanding af punk, hardcore, math og metal, der har inspireret næsten alle ligesindede bands, som er fulgt i kølvandet. Siden da har kvartetten leveret en perlerække af plader, som alle har høj kvalitet, og som konstant er søgende efter nye støjområder at udforske.

I 2017 udgav Converge den afstraffende og (som sædvanligt) kritikerroste plade The Dusk in Us All, der året efter afstedkom en opfølgende EP, Beautiful Ruin, med ekstra sange fra de samme sessions. Hvert nummer er et staccatobrag af følelser fra Converge, når de er allermest rå. Brutalt og præcist og alligevel ude af kontrol. Præcis som vi kan lide det!

Når de ikke laver rabalder i Converge, er medlemmerne aktive andre steder i musikbranchen. Kurt Ballou er en af de mest efterspurgte studiemænd inden for metal, og Jacob Banner har grundlagt Deathwish Inc., et af de mest respekterede og innovative labels for aggressiv musik (og han laver artwork for masser af bands). Nate Newton og Ben Koller låner deres evner ud til andre bands. Flyvende, polyrytmisk metaltrommespil en masse venter!

Power Trip – spiller onsdag 3 juli

Hårdere! Hurtigere! Heftigere!

Power Trip hiver ånden fra thrash, den skrigende og sparkende møgunge, ind i nutiden. De puster nemlig nyt liv i den vidunderlige kaosblanding af hardcore, punk og 80’er-speedmetal og destillerer den i stærkt fokuserede og fængende aggressionseksplosioner.

Selv var vi helt oppe at ringe over Power Trip, da de væltede Pumpehuset tidligere i år som support for Trivium. Anmelder, Søren Weiss, skrev bl.a. følgende:

“Jeg mindes ærlig talt ikke hvornår jeg sidst har set et supportband have så godt fat i publikum. Power Trip er bare fucking seje og det samme er deres seneste udspil “Nightmare Logic”, der i flere metalmedier blev kåret som 2017’s bedste album. Længere er den sådan set ikke. Power Trip sejerede stort, med et drøn af en thrash metal koncert. Metallisk energi – præcis som den skal skæres! Av min nakke! Av for et Power Trip! “

Power Trip er et formskiftende, sindsoprivende bæst fyldt med hurtige riffs og hylende leads, afstraffende grooves og brøl fra det hinsides. De leverer en arrig sangbog for de fordrevne, de vrede, de forvirrede og de desperate. Og sammen med vreden pakker albummet også en bombastisk festatmosfære.

Der er så meget mere ved Power Trip end den blotte påmindelse om, hvad der kom før, og det bliver alt sammen understøttet af en indtrængende og oprigtig glæde ved at spille.

Når Power Trip træder op på scenen, leverer de, hvad deres navn lover. Det er et frontalangreb, og publikumshavet bliver altid til en hvirvelvind af kroppe, der slammer og mosher. Deres shows er omtrent så kaotiske og ubønhørlige, som du kunne forestille dig (bare tjek denne liveoptagelse!). Bandet spilder ikke tiden, men skaber maksimal intensitet helt fra starten, en energi der aldrig ophører. Frontmand Riley Gale er som en gal køter på scenen, og han opfordrer uden tøven til kaos.

Fremtiden for thrashmetal er her, og Power Trip styrer løjerne!

Brenn

Afslutningsvis kan Roskilde Festival også i dag afsløre de norske indie-punk-rockere Brenn. Den Lillehammer-baserede duo, udgjort af bedstevennerne Rémy Malchère og Edvard Smith, har travlt for tiden med at skabe et navn for sig selv i hjemlandet. De har udgivet en håndfuld singler. Hver eneste af dem er som en ildkugle af energi, og de har overbevist juryen bag Urørt i Norge (en norsk pendant til Karrierekanonen for upcoming bands), at brenn. (der var punktummet sørme igen!) er blevet nomineret til Årets Urørt ved det kommende P3 Gull-prisshow.

Disse navne slutter sig til allerede offentliggjorte Testament, Full Of Hell/The Body og The Cure. Roskilde Festival finder sted d. 29. juni 2019 – 6. juli 2019