Så er det allerede blevet den tid på året. De første navne til COPENHELL 2019 er nu klar! Og nej, i denne omgang er der ingen hovednavne, men et par seriøse crowdpleasere er det bestemt blevet til!
For der er bestemt guf at finde for fans af symfonisk metal, folk metal, power metal, hard rock og death(core).

Størst for metalfolket i denne omgang må være, at Dimmu Borgir langt om længe vender tilbage til Danmark igen. Ikke siden 2010, da de spillede i Vega, har de norske symfoniske black metallere været i Danmark. Det laves der nu om på! For nordmændende, der imponerende stort på Wacken i sommer, kommer til Refshaleøen, som et af de mest ønskede navne nogensinde på COPENHELL. Det oplyser festivalen i en pressemeddelelse. 

Der er dømt sex, drugs and rock’n’roll for fuld udblæsning med Halestorm, der for længst har vist deres format og kun bliver bedre og bedre, ikke mindst i kraft af en af tidens allerbedste rocksangere, Lzzy Hale. Med adskillige store rockhits og en Grammy i ryggen er det amerikanske rockband godt på vej op mod den musikalske sværvægterklasse. 

Folk metal folket kan allerede se frem til noget rigtig stort på COPENHELL 2019. Eluveitie lander på Refshaløen, som et af de største bands i genren. Keltisk metal og melodisk dødsmetal – komplet med violiner, sækkepiber og sange på gallisk. Det store ensemble skaber et fyldigt lydbillede, hvori smukke akustiske passager væves flydende sammen med hårde elementer. Stemningsbarometeret ryger helt i top på den her.

Og sørme om ikke COPENHELL allerede tilgodeser fans af power metal. Power metal-ikonet Hansi Kürsch er ikke kun kendt for Blind Guardian, som spillede en imponerende koncert på COPENHELL 2016. Sideprojektet Demons And Wizards, som Kürsch kører sammen med Iced Earth-guitaristen Jon Schaffer, kombinerer inspiration fra disse to bands i et lydbillede, der vil få alle power-fans til at brøle af begejstring, når de optræder på COPENHELL 2019 – forhåbentlig med materiale fra deres kommende album.

Og så lidt til de hårdtslående. Whitechapel er en sand institution inden for deathcore-genren – ikke mindst på grund af Phil Bozemans gutturale og dyriske subwoofer-vokal. Bandet har gennem godt et årti været leveringsdygtigt i voldsomt slagkraftig musik, der river og flår i hele kroppen under deres medrivende koncerter. De var i 2010 med til at sparke den allerførste COPENHELL-festival i gang. 10 år efter lander de igen på Refshaleøen. 

Det samme gør ungdommen når hhv. BAEST, ja de behøver vel næppe nogen videre introduktion og ALIEN WEAPONRY fra New Zealand, disker op med en ordentlig omgang thrash metal!  

Copenhell fejre sit 10 års jubilæum den 19.-22. juni 2019. I næste uge starter billetsalget.