Imorgen går det løs, når Cinemateket i indre København blænder op for 10 dage, med 30 musikfilm på programmet. Fra d. 14-23 september står den nemlig på Musikfilm Festival 2018! 
Bevares, ikke alle film har måske lige stor interesse for rock- og metalfolket. Men i år er der rent faktisk en stor håndfuld spændende film programmet, hvor det helt klart kan anbefales, at man smutter forbi Cinemateket.

Hvad enten det er tung metal, punk, rock eller grunge vil der helt sikkert være noget for din smag. Lad os tage den rockede del af programmet dag for dag:

Fredag d 14 september

Dagen står i Nick Cave’s tegn. 
FRI FREDAG, FRI ENTRÉ – NICK CAVE LIVE: KONCERTFILM, BAR OG DJ

Cinematekets biograf-bar åbner fredag den 14. september Musikfilm Festivalen 2018 med et brag og præsenterer ‘Distant Sky – Nick Cave & The Bad Seeds Live in Copenhagen’ på fire lærreder på én gang – helt gratis!
16.00: Baren åbner med DJ og god øl m.m. til venlige priser
16.45: ‘Distant Sky – Nick Cave & The Bad Seeds Live in Copenhagen’
19.00: Tak og god aften (eller fortsæt med Cave-portrætfilmen ‘One More Time with Feeling’ kl. 19.30)

Kl 19.30 – ONE MORE TIME WITH FEELING
I ‘One More Time with Feeling’ er vi med under optagelsen af Nick Cave & the Bad Seeds’ album ‘Skeleton Tree’, der blev til i tiden omkring den tragiske bortgang af Caves 15-årige søn Arthur. Den tindrende smukke film, der er skudt i sort-hvid og 3D med indlagte farver, indfanger stemningsladet den på en gang sitrende og apatiske stemning i Air Studios i London i begyndelsen af 2016, hvor Cave & Co. strider sig gennem de sidste indspilninger. Men den lader samtidig den feterede stjerne fortælle om sorgen og tabet helt uden filter (og i en enkelt scene endda i joggingdragt) – med indspark fra væbneren Warren Ellis og hustruen Susie Bick. En af nyere tids mest gribende musikdokumentarer!

Lørdag d 15 september

Kl 19.00 THE PUBLIC IMAGE IS ROTTEN MED INTRODUKTION

The Sex Pistols var sandsynligvis 1970’ernes mest skelsættende band, og ruskede med bare én LP og sloganet ‘Anarchy in the UK’ op i hele institutionen Rock. Frontmand Johnny Lydon ‘Rotten’s næste udspil, postpunk-gruppen Public Image Ltd, har haft en noget længere levetid, og dens anti-establishment-attitude og fusion af dub, noise og progressiv rock går stadig lige i hanekammen. Dét trods talrige udskiftninger i besætningen undervejs. I ‘The Public Image is Rotten’ rekapitulerer Lydon over den vilde tid, der gik, med indspark fra folkene, han arbejdede sammen med undervejs: Fra Jah Wobble til Ginger Baker – og krydret med fascinerende, lårklaskende morsomt arkivmateriale. Blandt andet den infamøse smør-reklame. Rockkritiker Henrik Queitsch introducerer.

Rockkritiker Henrik Queitsch introducerer den nye film om Johnny Lydon ’Rotten’ – frontmand i legendariske The Sex Pistols og postpunk-gruppen Public Image Ltd.

Kl 21.45 – SEPULTURA ENDURANCE

Brasilianske Sepultura var med sit udspring i 1984 et af de første – og stadig definitivt det største – sydamerikanske metalbands, som brød igennem internationalt. Kvartetten satte sit umiskendelige stempel på tidens tonstunge thrash-univers og er i forskellige line-ups (fra 1998 med den sorte amerikanske sanger Derrick Green i front i en ellers meget hvid genre) forsat med til at udfordre formen. Otavio Julianos dokumentarfilm zoomer ind på fænomenet fra de formative år i garagen i Belo Horizonte til tilblivelsen af det seneste album ‘Machine Messiah’. Panteras Phil Anselmo, Metallicas Lars Ulrich og andre notabiliteter giver deres besyv med undervejs. Ligesom de ømtålelige omstændigheder omkring stifteren Max Cavaleras exit berøres.

Tirsdag d. 18 september 

Kl 19.15 AMERICAN VALHALLA MED INTRODUKTION

‘American Valhalla’ er historien om samarbejdet mellem rocklegenden Iggy Pop og Queens of the Stone Age-frontfiguren Joshua Homme, der sammen leverede ‘Post Pop Depression’ (2016) – det bedste Iggy Pop-album siden 1970’enes ‘The Idiot’ og ‘Lust for Life’. Den dramaturgisk velsmurte og lækkert filmede dokumentar sætter spot på et partnerskab, der voksede ud af udvekslingen af demoer og breve, og førte til et respektfuldt samarbejde med indspilninger i den californiske ørken med et nøje udvalgt hold af musikere. Den ekstatiske modtagelse af pladen, og den efterfølgende turné med finale i Royal Albert Hall i London, er selvfølgelig også med! Og Iggy-ekspert og forfatter til bogen ‘Iggy Pop – en overlever’, Jan Poulsen, fortæller indledningsvis om ‘Post Pop Depression’ versus tidlige hovedværker.

Forfatter til bogen ‘Iggy Pop – en overlever’, Jan Poulsen, fortæller om ‘Post Pop Depression’ versus tidlige Iggy-hovedværker inden aftenens film, ‘American Valhalla’ – om tilblivelsen af ‘Post Pop Depression’.

Torsdag d. 20 september 

Kl 19.15 HERE TO BE HEARD: THE STORY OF THE SLITS MED INTRODUKTION

Tag med på en øjen- og øreåbnende rejse med verdens første all-girl punk-band The Slits (1976-81) som sammen med The Clash og The Sex Pistols udgjorde fortroppen i opgøret med det etablerede rockfirmament i 1970’erne og definerede retningen Punky Reggae, der tiltrak både punk- og rastafari-outsidere. Frontfigur i The Slits var den tyskfødte, fandenivoldske Ariane Daniela Forster (alias Ari Up), der startede bandet som 14-årig sammen med den 21-årige trommeslager Paloma McLardy (alias Palmolive). Sammen kastede de sig ud i et feministisk frontalangreb på den tidens traditionelle kvinderolle med deres vilde sceneoptræden og outrerede antræk. Bandet har inspireret en stribe musikere – fra Sonic South til Sleater Kinney – men har aldrig opnået samme ophøjede position som eksempelvis The Sex Pistols. Rockjournalist Jan Poulsen introducerer filmen.

Rockjournalist Jan Poulsen introducerer filmen om verdens første all-girl punk-band The Slits (1976-81), som aldrig brød stort igennem, men har inspireret et hav af grupper – fra Sonic South til Sleater Kinney.

Lørdag d. 22 september

Kl. 18.30 PEARL JAM: LET’S PLAY TWO

Pearl Jams Eddie Vedder har et meget nært forhold til sin hjemby Chicago – og ikke mindst til byens baseballhold The Cubs og stadionet Wringley Field. ‘Let’s Play Two’ er en koncertfilm om bandets optræden netop dér i 2016, hvor du får musikvaluta for alle sparepengene med højenergiske numre fra hele Pearl Jams 25 år lange karriere. Men filmen er også en interessant undersøgelse af forholdet mellem musik og sport, mellem fans og band – og ekstasen, der opstår, når man vinder det mesterskab, man har ventet på i 108 år.

Søndag d. 23 september 

Kl. 19.00 THE DOOM DOC

Er du til metal af den mørke, slæbende, psykedelisk hjernevridende slags, så er ‘The Doom Doc’ din film! Velkommen til DIY-kollektivet Holy Spider Promotions, som mod alle odds arrangerer doom gigs i Sheffield for dem, der bare ikke kan få det massivt nok. Velkommen til en verden af bastant udmejslede riffs, overdimensionerede forstærkeranlæg og en forkærlighed for Black Sabbath og bøllehø i den potente afdeling – spillet af grupper som Conan, Crowbar, Primitive Man, Slabdragger, Kurokuma og Wet Nuns.

Det fulde program og billetter til alle arrangementer kan købes via følgende link