Når vi til december gør op for de udgivelser, der har ramt plet i 2018, er der ingen tvivl om at gutterne fra Svendborg vil stå i den øvre del hos de fleste danske medier. Det er i hvert fald velfortjent.
For Grusom II, der netop har ramt gaden, er tæt på at være dén perfekte rockudgivelse. Der kræver vitterligt ikke mere end 7 numre for Grusom i at hive sejren hjem. 

En sejr der bygges op på, af hvad der på papiret kan lyde som simple grundsten i rockens ABC, men som alt for få bands i dag glemmer at have med, når de skriver sange; det dér der kaldes sjæl og nerve, venner! 

Fra Grusom kickstarter herlighederne, med Peter Pørtner på tangenter, på åbningsnummeret “Beyond This Land” og til den afsluttende “Cursed From Birth”, er vi vidne til et band der svinger ufatteligt godt sammen. 

Produktionen i den okkulte retro-rock er tung, men dog luftigt og lækkert eksekveret, da den giver plads til, at instrumenterne hver i sær kan komplimentere hinanden på fornemmeste vis, i et flot lydbillede. Dette er klart med til at styrke albummets dynamik. Musikken’s mange elementer (tangenter, guitarriffs og bas figurer) kan hver i sær stå for sig selv, men sammen danner de Grusom’s lyd. En lyd der på denne plade oser af stemning. 

Selvom melodierne måske ikke er ligeså skarpe som på den første plade. Så er sammenspillet altså bare lige dét strammere. “Skeletons” står, sammen med den Black Sabbath-inspirerede “Dead End Valley” og den smukke afslutter “Cursed From Birth”, som albummets klare highlights. Her viser Grusom igen og igen hvor hamrende dygtige musikere de er. Lige fra Nicolaj Hoffmann Jul’s smertende tekst- og vokalarbejde til Jakob Kaae’s tilbagelænede groove i trommerne. Og dyrk da så lige den instrumentale midte på “Skeletons”. Den rene musikalske leg og et klart vink med en vognstang til de gyldne dage for rocken i slut 60’erne. Hvem sagde Deep Purple med Black Sabbath smag? Det gjorde Grusom! 

 Med den her plade skal dét her band simpelthen nå langt. Andet ville være underligt. 

Opsummering: Rockmusik som rock skal lyde. Grusom II bliver forhåbentlig et album folk vil snakke om i årene der kommer. Sjælen, nerven og dynamikken er på plads i sangskrivningen. På en plade der lyder fantastisk. Godt gået! Og kom så på en større tour! 

Lyt specielt til: “Dead End Valley,”Skeletons” og “Dead End Valley”.  

For fans af: Deep Purple, Black Sabbath, Uncle Acid & Graveyard

Grusom – Grusom II udgives via kozmik artifactz