Et Immortal uden Abbath. Skal det nu være noget? 
Tydeligvis ja. For efter 9 år er Immortal tilbage, med et nyt hårdtslående black metal udspil.

9 år kan virke som mange år og i løbet af disse år, har der været store uoverensstemmelser hos nordmændende. Frontmand og ikonet, Abbath, forlod bandet og med sig tog han flere nye sange, der i virkeligheden var blevet skrevet til det nye Immortal album. 

Abbath’s soloprojekt går, som vi alle ved, ganske godt, men om de resterende medlemmer hos Immortal har kunnet formå, at skabe noget interessant, efter Abbath’s afgang, har været spændende at finde ud af. 

Resultatet kan nu høres på “Northern Chaos Gods”. Et fuldblods black metal udspil, bestående af i alt 8 sange. Demonaz er tilbage på guitar, ligesom han også tager sig af vokalen.  Horgh svinger som altid lækkert med trommerne og long-time-Immortal-producer Peter Tägtgren har taget sig af bassen. 

Hvad der står stærkest på dette album er uden tvivl, at Demonaz synes, at have bragt Immortal tilbage til udgangspunket. Tilbage til dengang hvor Immortal for alvor bragede igennem for første gang, med deres tag på black metallen. Nordmændende har således genfundet deres agressive udtryk. Og det klæder Immortal.

Var der nogen der sagde “Battles In The North” ? 

Hvor den foregående “All Shall Fall” på mange punkter var et pænt og – for Immortal standard  – “poleret” album, skal jeg love for, at Demonaz så sandelig har (gen)åbnet portene til den helt iskolde og absolut mørkeste del af Blashyrkh på “Northern Chaos Gods”. 

Fra åbningen går på titelnummeret, over “Into Battle Ride” og videre til formørkede numre som “Grim and Dark” og “Called To Ice”, bliver der ikke set tilbage. Det her er Immortal’sk black metal når det er bedst. Og jeg er ikke i tvivl om, at fans ånder lettet op. 

I virkeligheden har det måske være uundgåeligt for Immortal, på et eller andet tidspunkt, at skulle sige endegyldigt farvel til Abbath.
Abbath stod for mange, som selve Immortal. Men han fyldte også utrolig meget. Måske næsten mere end selve Immortals musik? På scenen blev de seneste års klovnerier næsten for meget af det gode og skyggede for Immortal’s seriøsitet. 

Nu hvor han ikke længere er en del af Immortal, virker det som om, at fokus igen kan komme tilbage på Immortals musik, snarere end fokuset på frontmanden. 
På det punkt tror jeg, at begge parter ender med, at komme ud af det her, på den bedst tænkelige måde. Abbath kan styrke sit brand, skrive sine sange og lave sit snowglobe-merch.

Alt i mens går Demonaz og Horgh en spændende fremtid i møde, med et Immortal, der synes mere agressiv, vred og kvlt end hørt i mange, mange år. 

Nu bliver det bare spændende hvornår vi får lov til at høre det hele live? 

Opsummering: Demonaz har bragt Immortal tilbage til sit agressive udgangspunkt på “Northern Chaos God”. Manden har atter taget hånd om guitaren og nu også vokalen. Sammen med trommeslager, Horgh, har han skabt dét black metal album vi alle kunne håbe på, efter Abbath forlod Immortal. All hail the mighty ravendark!

Lyt specielt til: “Northern Chaos Gods”, “Mighty Ravendark” , “Called To Ice” og “Where Mountains Rise”

For fans af: Rendyrket norsk black metal!