Sidst jeg var ude og anmelde for Blastbeast, var da Judas Priest indtog Royal Arena for en uges tid siden. Der er langt fra Royal Arena til KB18, både i typen af bands, scenen, publikum, ja næsten alt – men kvalitet kunne begge koncertoplevelser levere. Denne søndag gik vi fra legender, til det fremadstormende metal/hardcore band, Knocked Loose,  som lige pt ellers er på tour med Parkway Drive og Thy Art Is Murder.

Koncerten er anmeldt af Martin Horn Pedersen

Desværre måtte Knocked Loose tilsyneladende ikke komme med de to andre på Copenehell. Derfor var glæden da også stor, da de blev booket til KB18, sammen med 3 danske band. Det først af dem, Eyes, åbnede aftenen foran et pænt fremmøde. Band var på fra start og frontmanden valgte, at bruge tiden på gulvet og i nærkontakt med publikum, fremfor at stå på scenen. Det gimmick virkede og der blev sparket gang i aftenen, med en solid omgang metallisk hardcore.

Aftenens andet act var DTHRNR. Desværre, som i måske har opdaget, er der ingen billeder til artiklen, da kombinationen af mørkt lys, mobiltelefon (ja, man er vel DIY) og en massiv pit betød, at undertegnede på ingen måde, kunne få noget som helst optimalt i kassen denne aften. Frontmand for DTHRNR, Neema Rad, havde ellers gjort ekstra meget ud af sig selv denne aften, men det centrale var, at bandet var klar på at give os tæsk, med en omgang solid beatdown. Der bliver spillet fint, men bandet som sådan kommer ikke rigtig så meget udover scenen under showet. Dog skal de stadig have credit for fine 25minutter.

Aftenens sidste opvarmning blev leveret af Woes, der med deres elektroniske elementer, flyttede showet i en lidt anden retning end de andre. Deres forsanger gjorde en fin indsats, for at tæske folk i gang og så virker det altså bare, når man som frontmand for et hardcore band, bruger meget af tiden ude i publikum. Man kunne da også se på publikum at de nu var varmet op og klar til at give den gas. For det helt vilde ventede dog stadig endnu.

Efter et kort skifte stod Knocked Loose omsider på scenen. De var klar og publikum var fucking klar! Fra første øjeblik gik pitten amok. Der var ben, arme og  mennesker flyvende over alt! Det var voldsomt, men også tydeligt at se på publikum, at de glædede sig meget til, at Knocked Loose for første gang var i Danmark.

Bandet var heldigvis også på og eftersom scenen på KB18 er ikke kæmpe, så var det for det meste frontmand, Bryan Garris, der kørte det helt store show fra scenen. Vi kom igennem hele ”hit paraden” med alt fra ”All My Friends” til ” Counting Worms,” der gav folk mulighed for råbe hele teksten. Tålmodighed er dog ikke altid dér hardcore fans er bedst, men uanset hvilket nummer der blev spillet fra scenen, var folk klar til give den gas. Om det var crowdkilling fra Neema,  2-step på stedet, headbanging eller en flyvetur rundt i pitten, så var alle på og alle var klar til hjælpe folk op når de faldt.

Den energi som Knocked Loose, med deres musik, formår at sende ud til publikum denne aften, er imponerende og derfor betyder det ikke særligt meget for oplevelsen, at lyden ikke er helt perfekt, da musikken og det minimale sceneshow, fint kan bære det . Knocked Loose beviste denne aften hvad de kan og hvorfor de virker til at være på vej mod større ting. Så nu er det bare at vente på, at de kommer forbi igen. Og noget nyt materiale!