Den norske Emperor-frontmand sætter nye, kunstneriske standarder med soloprojektet Ihsahn. Den 30. oktober bliver Lille VEGA gennemblødt af den eksplosive metal-personlighed.

Norske Ihsahn kan uden at tøve regnes som en af de mest legendariske kunstnere i metalgenren. Manden bag alteregoet Ihsahn har det borgerlige navn Vegard Sverre Tveitan og har siden 1991 været frontmand for black metal-pionererne Emperor. Både solo og sammen med Emperor har Ihsahn opbygget et ry som en af de mest bagoverblæsende, kreative kræfter inden for genren. I år har nordmanden sendt syvende soloalbum, Ámr, på gaden.

Emperor har begået adskillige epokegørende albums, der har fasthamret deres status som nogle af de mest respekterede og populære eksportører af norsk black metal. Det mesterligt komplicerede og storladne Prometheus: The Discipline Of Fire & Demise (2001) gav for alvor bandet en plads øverst på metalstigen og indikerede, at Ihsahns kompositioner havde potentiale ud over rammerne for Emperors genrestil, hvilket fik kunstneren til at søge nye steder at udfolde kreativiteten.

I 2006 blev Ihsahn reinkarneret som soloartist, hvor han har vist sider af sit kunstneriske talent, der stikker dybere end nogensinde før. Lyden forbliver stærkt forbundet til sine rødder i black metal, men alt fra skævt kunstrock til avant-garde jazz og eksperimenterende, mørk electronica bliver inddraget i en unik og svimlende sammenbrygning.

Ámr er endnu et revolutionerende spring fra den fremadstormende hovedperson. Albummet er et fordybende og desorienterende udbrud af progressiv extreme metal, der er udført med pertentlig præcision. Indsvøbt i stemningsfulde synthesizers samt uimodståelige riffs er ÁmrIhsahns mest eklektiske og anderledes udgivelse til dato. ”Every album I intend to make the darkest album ever. However, having a rather wide range of musical influences, I often end up with quite contrasting elements. In the end it really comes down to methods and perspectives that keep me excited and fired up about what I’m working on. If I’m not excited about it, I can’t expect anybody else to be!”

Support: Ne Obliviscaris + Astrosaur
Med sig som support har Ihsahn australske Ne Obliviscaris samt norske Astrosaur, som sætter stemningen for en majestætisk metal-aften.

De progressive australiere i Ne Obliviscaris er heller ikke bange for at tage deres melodiske metal til ekstreme højder. Lyden balancerer på kanten mellem det meget teknisk komplekse og det underspillede simple, hvilket resulterer i et særegent brand af metal, der ruller langt ud over de gængse kategorier.

Astrosaur er en powertrio fra Norge, der konstant sætter nye standarder for instrumental post-rock. Innovative lydlandskaber med sfæriske indflydelser samt et abstrakt sceneshow, som er skræddersyet til musikken, gør Astrosaurs brutale musikunivers til et af de mest lovende, nye rockfænomener.

Fakta om koncerten:
Ihsahn (NO)
Tirsdag den 30. oktober kl. 20.00
Lille VEGA, Enghavevej 40, 1674 København V
Billetpris: 200 kr. + gebyr
Billetsalget starter torsdag den 28. juni kl. 9.00 via vega.dk og Ticketmaster
Læs mere og køb billet til koncerten med Ihsahn.