Weedeater på Stengade. Foto: Weiss

“Happy 4-21 to y’all!”

Ordene kommer naturligvis fra “Dixie” Dave Collins, da Weedeater har indtaget det totalt udsolgte – og derfor mega pakkede – Stengade i lørdag aften, efter den danske support Katla og Alkymist begge havde leveret fine koncerter. Hvor særligt sidstnævnte leverede den bedste koncert jeg endnu har set med dem!

Med en halv flaske whiskey i hånden sætter frontmanden og bassisten koncerten i gang og fra nu venter ca. en times velspillet fuzz-fyldt riffmaraton ud i den hårdtpumpede blues, med smag af barbecue, bacon og weed. Lad os bare kalde det for hash-doom! 

Weedeater har så sandelig indtaget bygning på Nørrebro og i takt med, at amerikanerne fylder rummet med svedig sludge, direkte hentet fra Sydstaterne, går publikum mere og mere amok. Et herligt syn og den fede stemning er sat i den lille klub. Præcis som vi alle kunne håbe på. 

Jeg har ikke set Weedeater siden de indtog Roskilde Festivalen i 2012. Her spillede de på et godt fyldt Odeon. Det var nu derfor ganske fedt, at opleve en så intim koncert med Weedeater denne gang. Forrygende stemning! Ikke mindst fordi man nu kunne få det fulde udbytte af “Dixie” Dave’s ganske ikoniske fremtræden på en scene. Kasketten er på plads, øjnene ruller rundt i hovedet på manden og der bliver drukket mere whiskey. Alt er som det skal være og “Dixie” Dave’s ikoniske vræle vokal kommer langt ud over scenekanten.

Selvom en koncert med Weedeater bestemt er festligt. Så bliver deres musik i længden for monoton. Det er nu engang sparsomt, hvor mange fede riffs et band kan producere, med så relativt simple virkemidler.  Med det har Weedeater ikke jordens største bagkatalog. Derfor var det også perfekt, at bandet ikke spillede længere end en time. Havde koncerten været længere, ville den festlige stemning gå tabt. Det synes ikke at ske og Weedeater stoppede på toppen!

Howdy for én kocnert!