It’s Friday night and the Priest is back!
Meget tilbage endda!

Okay den her havde jeg godt nok ikke set komme. Særligt ikke efter det forrige og fuldstændig ligegyldige udspil “Redeemer Of Souls” . Og til jer der roste dén plade; I må da godt nok have fået kaffen galt i halsen, da dette nye mesterlige udspil “Firepower” blev sat på anlægget. 

For det her er vitterligt et Priest der er tilbage i absolut topform. Sammenspillet sprudler, melodierne sidder lige i skabet – i hvert fald i det store hele – og vigtigst af alt: albummet lyder godt. Desværre har netop den gode lyd ikke været kendetegnet, ved de seneste udspil fra Judas Priest, hvor det særligt gik helt, helt galt på “Redeemer Of Souls.” Men her på “Firepower” har britterne endelig fundet formlen til succes.

Et team bestående af bandet’s klassiske producer Tom Allom og den nutidige stjerneproducer Andy Sneap (Megadeth, Accept, Saxon) har ikke bare sørget for, at få givet Priest den lyd, det her band vitterligt fortjener, men de har også været gode nok i producerrollen til at sørge for, at bandet hele tiden har haft det rette fokus på både de memorable melodier og riffs. Det her er heavy, der er tungt nok til at kunne have været på Painkiller og samtidig er der rigeligt med inspiration fra tidlig bluesrock (hør bare den svingende “Lone Wolf”), som kunne det have været på nogle af de helt tidlige udspil med Priest fra 70’erne. 

Der er mange store øjeblikke på de i alt 13 sange (14 med den episke intro “Guardians”), der er at finde på “Firepower”. Både i de hurtige øjeblikke, som på titelnummeret, og på den herligt groovede heavy metal basker “Flame Thrower”. Men så sandelig også på de mere langsommelige og episke udspil, hvor den helt, helt store oplevelse sker på “Rising From Ruins”, hvis groove er eminent, og hvor det hele peaker, i det nok bedste omkvæd fra Priest’s hånd siden “Blood Red Skies” på 1988 udgivelsen Ram It Down. Melodierne og vokalharmonierne i lige præcis dét nummer er decideret gåsehudsfremkaldende.  

Sådan er der mange store øjeblikke. På et album der blot vokser og vokser jo mere jeg hører det.

Opsummering: Med “Firepower” har jeg fået troen på Priest tilbage igen. Og hvis dette skulle vise sig, at være det sidste fra disse legenders hånd, så går de i hvert fald ud med et brag. Godt gået! Vi ses på tour til sommer!

Lyt specielt til: “Rising From Ruins” , “Firepower” , “Flame Thrower” , “Spectre” , “Lone Wolf” & “Sea Of Red” – wow det var alligevel mange?! Lyt nu bare til pladen for helvede!

For fans af: Priest style heavy metal!

Judas Priest – “Firepower” udgives via Sony Music d. 9 marts