Den tidligere Motörhead guitarist Phil Campbell har hevet sønnerne med i rock n roll manegen. Det er der kommet debutten “The Age Of Absurdity” ud af. 

 

De bastarde sønner består af Campbell drengene Todd (guitar), Dane (trommer), Tyla (bas) og sammen med vokalist Neil Starr er dette holdet, der sammen med Phil Campbell nu skal føre den lyd- og kunstneriske arv fra Motörhead videre. 

Det er naturligvis en umulig opgave, og jeg tror som sådan heller ikke, at det er noget Phil og co. egentlig ønsker. Men Phil Campbell har nu engang den lyd han har og med den vil man altid forbinde hans musik med Motörhead. Manden har trods alt været Motörhead’s spadesvinger i over 30 år. 

The Age Of Absurdity består af 11 originalsange og et enkelt cover med Hawkind’s “Silver Machine”. 

Fra starten går med optempo baskeren “Ringleader”, er der dømt hårdtslående hard rock på den mest klassiske facon, og hvor det eneste der reelt mangler fra at være Motörhead er Lemmy’s hæse jack&coke vokal. Men Lemmy er som bekendt ikke længere i blandt os og med det klarer Neil Starr det egentlig ganske fint. Men vi savner nu alligevel Lemmy her! Selvfølgelig gør vi det.

Phil Campbell kommer aldrig til at kunne træde ud af skyggen af Motörhead. Også selvom han gør forsøget med sit solo udspil her. Når manden optræder i fremtiden vil folk fortsat vente og vente på Motörhead-sangene fra bagkataloget. For sangene på The Age Of Absurdity er ikke materialet til nye fremtidige hits. Til det er de for ordinære. 

Det skulle dog lige være den groovy mundharmonika basker “Dark Days” og det jeg nok vil kalde albummets bedste og absolut stærkeste “Into The Dark”. Her har vi det catchy riff og den gode melodilinje, som man savner på flere af numrene. Dette nummer er helt klart en keeper og kan sagtens ses som et potentielt Phil Campbell-hit til fremtidige koncerter. F.eks på Voxhall d. 3 marts.

Opsummering: Phil Campbell opfinder på ingen måde den dybe tallerken her. Men hvorfor skulle manden, der har været medskaber af  Motörhead’s lyd de seneste 30 år dog også gøre det? “The Age Of Absurdity” er en fin nok hard rockplade, der dog ikke kommer til at vælte nogen bagover af begejstring. Til det mangler de helt stærke riffs og melodiske hooks. Lyt til “Into The Dark”, hvis du skal høre pladens bedste.

Lyt specielt til: “Into The Dark”, “Dark Days” og “Ringleader”

For fans af: Motörhead, Guns N Roses og AC/DC

Phil Campbell & The Bastard Sons – The Age Of Absurdity udgives via Nuclear Blast