Og så til søs! På fredag stævner Oslobåden ud fra Københavns havn. Kursen er sat mod Oslo og i 2 dage skal 250 gæster … og et par journalister og bloggere (den ene herfra Blastbeast), feste igennem på Copenhell manér! Alt sammen til Copenhell Metal Cruise. 

Og man må sige, at Copenhell har opgraderet siden sidst. Fra små cruises i havnekanalen til king size version på Oslobåden. Nuvel. Ganske vist er det ikke hele Oslobåden der tages i brug. Men mindre kan nu også gøre det. Og med koncerter med Entombed A.D, Mustasch, Bersærk og Baest, er der dømt sikker fest fredag og lørdag på det åbne hav!

Men Copenhell er naturligvis langt fra de eneste der søsætter metallen. Metal Cruises findes overalt i verden og vi sætter her et fokus på nogle af de største:

NMC – Nordic Metal Cruise 2018

Se, i virkeligheden kunne Copenhell Metal Cruise jo også godt have heddet Nordic Metal Cruise. Men det navn er dog allerede taget i brug af et andet nordligt metal cruise.  
MS Viking Grace sejler nemlig afsted fra Turku i Finland mod Stockholm i Sverige.

Hele dette nordlige eventyr til søs foregår d. 10-11 februar og ligesom til Copenhell Metal Cruise, vil der begge aftenener være to koncerter. Den første aften er det finske Wolfheart og svenske Dark Tranquillity der vil stå for den nordlige metalliske underholdning på det nordlige cruise, på turen fra Turku til Stockholm. På hjemturen fra Stockholm til Turku vil finske Kalmah og Finntroll sørger for den helt store fest. 

Kan du ikke få nok af den nordlige friske havluft efter Copenhell Metal Cruise, ja så er dét her bestemt en oplagt mulighed!

Læs mere om Nordic Metal Cruise

Full Metal Cruise

For 6. gang inviterer folkene bag Wacken Open Air til Cruise. Denne gang i april, hvor Mein Schiff 2 stævner ud i Middelhavet fra Mallorca. Turen på Full Metal Cruise går direkte til Marseille og videre til Valencia, inden skibet sejler tilbage til Mallorca igen. 

Her er der naturligvis tale om et solrigt Cruise over flere dage og må siges at være det største cruise af sin slags i Europa. Det kolde nord er skiftet ud med sydens sol, så forvent en masse blegfede vikinge-typer, med langt hår, i billabong shorts, der soler sig på dækket ved siden af poolen. 

Musikken er klassisk Wacken og lige pt er navne som Dirkschneider (U.D.O der spiller klassisk Accept), Rage og Gus G blandt de offentliggjorte. 

Turen strækker sig over 5 dage. Fra d. 15 april til d. 20 april 2018. Skal du på et cruise der minder mest om de store metal- og rock cruises i USA, må det siges at være denne!

Læs mere om Full Metal Cruise

Monsters Of Rock Cruise

Fra Europa vender skuden mod den anden side af atlanten. 

Er du hard rock fan. Er du glad for søen og er du glad for USA, ja så må Monsters Of Rock Cruise simpelthen være noget for dig! 

“Monsters Of Rock Cruise…. the greatest floating 80’s Rock ‘N Roll Festival to ever sail the seven seas!”  

Sloganet er ikke til at tage fejl af. Her står den på non-stop hard- og heavy rock i midten af februar. Den kæmpemæssige Navigator of the Seas sejler afsted fra Miami d. 11 februar og har kurs mod Jamaica, inden den vender tilbage til Miami igen d 16 februar. 

Undervejs står den på sol, sommer, pool og alkohol til tonerne af den klassiske hard rock. Monsters Of Rock Cruise har i 2018 over 40 bands spillende og øverst på plakaten finder vi navne som Queensrÿche, Thunder, Doro, Y&T, Winger og vores helt egne Pretty Maids! 

Spandex bliver måske for varmt på denne tur, men så længe bajerne og Piña Colada’eren er kolde så går det vel an?

Læs mere om Monsters Of Rock Cruise

70000 Tons Of Metal

Og så er der jo den helt store. Den alle snakker om. Den alle måler sig mod. Det originale cruise. 70000 Tons Of Metal. Verdens største metal cruise. 

Fra d. 1-6 februar 2018 stævner det enorme krystogtskib, The Independence of the Seas, ud fra Miami med kurs mod Turks & Caicos Island og tilbage til Miami igen. Undervejs vil over 60 bands levere den ædle metal til over de over 3000 deltagende gæster på det enorme cruise. 

Her er der naturligvis pool, barer, lækre restauranter og et… sportsområde (hvis man da virkelig er til det på et Metal Cruise?!). Og så er der naturligvis en masse clinics, hvor flere af de optrædende bands vil undervise og demonstrerer deres teknikker. 

Og apropos bands. Alle lige fra Freedom Call til Aborted spiller på dette cruise. Er du fan af metal er der simpelthen intet at brokke sig over her. 

Det skulle da lige være, at du er fattig studerende og kun har råd til dette cruise i din rigtig, rigtig gode drøm. Men man har vel lov at håbe på, at man en dag kan tage afsted på 70K! 

Læs mere om 70000 Tons Of Metal