Watain. Foto: Morten Skovgaard

Roskilde Festival sparker offentliggørelserne for 2018 i gang denne torsdag formiddag. Og for metal/rock folket har de naturligvis lidt i ærmet. 

Er man til black metal er der i særdeleshed noget at glæde sig over. For en af genrens absolut største navne vender omsider tilbage til Danmark, hvor de ikke har spillet siden Copenhell 2014!

WATAIN

Flammerne vil lyse natten op, når Watain omsider bringer deres kulsorte black metal til Roskilde Festivalen. Sjældent har vi oplevet et band bringe så meget ondskab på en scene, som når Watain tænder op for ild, død og ødelæggelse til deres liveshows. Nyt album rammer gaden i januar 2018 og denne følges op af en tour, der altså nedlægger dyrskuepladsen til sommer!

Myrkur

Hendes debutkoncert var på Roskilde Festival 2015. Det var ikke ligefrem en drømmekoncert. Faktisk var den piv ringe.
Men nu, efter talrige tours med navne som Behemoth og Deafheaven, samt en forestående USA tour med Enslaved og Wolf In The Throne Room, for ikke at glemme de talrige festivalshows på de store europæiske festivaler, er Myrkur inviteret tilbage på Roskilde Festival.
Det her er vel hvad man kan kalde en revanche af de helt store. For Myrkur har, på trods af den massive hate i starten af sin karriere, udviklet sig til et af de sprødeste navne på den danske metalscene netop nu. 

På Roskilde 2018 vil hun spille to shows. En rendyrket metalkoncert med sit band og en solo-koncert, hvor hun udelukkende spiller akustisk. 

Mogwai

Er du fan af post-rock har du så sandelig også noget at se frem til! Legenderne indenfor netop denne genre kommer til Roskilde Festival 2018. Mogwai gæster festivalen for fjerde gang og 2018 markerer samtidig 20 året for første gang de spillede på festivalen!