Belphegor i Pumpehuset: Foto: Jannie Ravn Madsen

Den stod på ondsindet og mørk hegn, da Belphegor, sammen med en hel horde af black metal bands indtog Pumpehuset forleden.  

Hele tre bands stod klar til at indtage Pumpehuset’s lille scene inden hovednavnet fra Østrig. NervoChaos, Svart Crown og Enthroned havde alle fået til opgave at varme os godt op. 

Af forskellige årsager var det først muligt for undertegnede at være tilstede i Pumpehuset midt under Enthroned’s sæt, så en egentlig anmeldelse af dette bands forløb i Pumpehuset vil ikke være retfærdigt. Omend Enthroned virkede til at få fyret godt op i kedlerne, med en omgang rendyrket black metal.

Det gjorde aftenens hovednavn i midlertidig også. Den lille scene i Pumpehuset så omend endnu mindre ud, med Belphegor’s traditionelle store sceneudsmykning. Forrest på scenen var hejst et par gedekranier og bagerst var naturligvis deres store backdrop med logoet, som på den lille scene i Pumpehuset nærmest forsvandt bag trommerne. Så på det punkt var stemningen naturligvis sat.

Belphegor har i nu 20 år leveret black-inspireret dødsmetal uden hæmninger og koncerten i Pumpehuset denne aften, var første stop på den omfattende Europa Tour “Death Black Metal Crusade 2017”. Touren kommer i kølvandet på bandet’s nyeste udspil “Totenritual”, der ramte gaden i september. Det var således et band med fuldt opladt energi, der indtog scenen og i godt og vel en time og et kvarter åbnede sluserne for brutal ekstrem metal – Belphegor style!

Belphegor i Pumpehuset. Foto: Jannie Ravn Madsen

Af en setliste på i alt 12 sange, var 3 af disse fra den nye udgivelse. “Baphomet”, “Totenbeschwörer” & “Totenkult – Exegesis of Deterioration” beviste alle tre, at Belphegor bestemt ikke har mistet grebet på den sorte ekstrem metal i nyere tid.

Helmut og co. bragede igennem med deres blackened death metal, der bød på lige dele flænsende riffs og hurtige blasts. Alt sammen hvad man kan forvente af Belphegor. Alligevel føltes der en smule stilstand midtvejs i koncerten. Det skyldes tildels, at Belphegor simpelthen ikke har lige præcis DE sange, der kan holde et helt show interessant i lang tid nok ad gangen. Sange som kollegaerne hos Behemoth f.eks mestrer og har i deres bagkatalog.

Men Belphegor leverede det man kunne forvente af dem og da “Lucifer Incestus” blev skudt afsted var stemningen på sit højeste. Et solidt startskud på den omfattende Europaturné, der venter bandet i den kommende tid.