Trap Them. Foto: Jannie Ravn Madsen

Når det kommer til ”Entombedcore” er nogle af de mest bidske bæster uden tvivl Trap Them fra USA. Og de var kommet for at servere grindende og crustet hardcore med syngende lussinger og blodige gebis.

Og at Trap Them er et band der mener det når vi taler om tæsk, det kunne ses med det samme da de entrerede scenen, hvor forsanger Ryan McKenney har et blåt øje, sår i hele hovedet og en læspende stemme. Hvad mon der er sket… Han er i hvert fald ikke en mand der er god til at undgå skader i showsammenhæng, hvor han omkring Oktober sidste år formåede at brække begge sine ankler da han hoppede ned fra en basforstærker. Av av av. Men the show must go on, koncerten blev spillet færdig ligesom resten af touren fortsatte, dog med en smule nedsat evne og placeret i en kontorstol.

Trap Them udgav tilbage i slutningen af 2016 deres nyeste album ”Crown Feral”, hvor størstedelen af setlisten denne aften var fra. Et åbentlyst valg, men desværre er flere af numrene faktisk ret afdæmpede og atmosfæriske i det (”Kindred Dirt”, ”Twitching In The Auras”) hvilket faktisk endte med at sætte lidt en dæmper på showet. Måske det er nemmere for bandet at spille disse slags numre, når man tænker på, at de ikke er et band der turnerer så voldsomt ofte.

Trap Them. Foto: Jannie Ravn Madsen

Dette kunne man godt mærke på Ryan McKenney som virkede en anelse træt. Viljen til at te sig åndssvag og være i vores fjæs var der, men den helt store sammenhængskraft i bandet var nok efterladt i et andet land tidligere på deres tour. Det var lidt samme problem da de spillede på Copenhell et par år tilbage. En skam, fordi hvis de en dag formår at kanalisere energien i deres musik ud gennem deres liveshows, så har vi virkelig en musikalsk damptromle med speederen i bund.

Man skal dog ikke tro, at Trap Them ikke er et band der både vil og kan (de burde bare ville og kunne meget mere!), og jeg skulle da også kun kigge væk i 2 sekunder fra scenen før at Ryan McKenney havde slået sig til blods med mikrofonen og var på vej ned fra scenen for at møde sine fans face to face.

Sammen med den nye ”Hellionaries” var det bedst da nummeret ”The Facts” fra pladen ”Darker Handcraft” blev spillet, og man kunne mærke at engagementet fra publikum steg en del her. Så kære Trap Them, næste gang må I gerne ryste posten lidt mere (og jeg hørte kun ét nummer fra ”Blissfucker”, seriously?). Men kom igen snart! Og sørg lige for ikke at smadre jer selv halvt ihjel inden, ikke?