Metal Magic Festivalen har I år rykket sin placering. Men det betyder så sandelig ikke, at der er skåret ned på forventningerne til årets hyggeligste havefest! 

Vi glæder os i hvert fald til at hoppe i battlevesten og drage mod Fredericia, for at være med til 3 dage med forrygende undergrunds hegn, hvor både danske bands og større udenlandske sværvægtere skal skabe årets fest i Frederica. 

I vores optakt sidste år kiggede vi nærmere på en række af de nye danske bands der spillede på festivalen. I år vender vi bøtten, for at se nærmere på 4 af Metal Magic’s helt store trækplastre i år. 

Nifelheim

Siden dannelsen i 1990, har svenske Nifelheim været leveringsdygtige i det mest vulgære, nederdrægtige og pisse seje  black metal, med thrash metal tendenser, du kan finde i undergrunden. 
Kernen i bandet’s maskinrum er tvillingerne Gustavson. Bassist Erik “Tyrant” Gustavsson og Per “Hellbutcher” Gustavsson, har siden dannelsen i 1990, været de eneste faste medlemmer fra dengang demoer som “Unholy Death” og fuldlængder som “Nifelheim” og “Devil’s Force” var det nye. Her taler vi om start-90’er udgivelser! 
I dag har Nifelheim på ingen måde skruet ned for tempoet og er fortsat en helvedes ondskabsfuld oplevelse live, med et show fyldt med sort læder, nitter og black metal!

Tribulation

Et af de nyere hovednavne på årets Metal Magic Festival kommer også fra Sverige. Nærmere bestemt fra Arvika. Her har det svenske horror metalband, Tribulation, nemlig base. Siden 2004, har de skabt sig et navn på baggrund af 3 fuldlængder og deres seneste EP “Melancholia” fra 2016. 
Sidst vi oplevede horor-bandet var på Copenhell sidste år. Her spillede Tribulation i højlys dag. Så det at få dem i mørke på årets Metal Magic, skal nok blive en helt anderledes og storslået oplevelse. Præcis i deres rette element. 
Bandet er på trods af deres relativ korte karrierer bestemt ikke et uerfarent liveband, hvor de har spillet på et utal af festivaler som Psycho Las Vega, Brutal Assault, Summer Breeze, Party San og nu altså også på årets Metal Magic Festival. 

Absu

Et af de første navne der blev annonceret til årets Metal Magic Festival er et black metal band med stort “B”. Der venter en kæmpe oplevelse på festivalen’s sidste aften, når amerikanske Absu giver koncert i Fredericia. 
Absu har siden starten af 90’erne, hvor de blev dannet under navnet Dolmen og sidenhen Azathoth,  Eternus og Necrotic, huseret i den black metalliske undergrund. Deres første fuldlængde “Barathrum: V.I.T.R.I.O.L.” så mørket i 1993 og to år efter ankom opfølgeren “The Sun of Tiphareth” i 1995. 
Siden 2009 har bandet arbejdet på en albumtriologi, der indtil nu har bragt os “Absu” fra 2009, “Abzu” fra 2011 og som meget snart ventes at ramme med den sidste “Apsu.”

 

Diamond Head

Am I Evil? Ja, det tror jeg nok vi er! Mere behøver vi vel næppe at skrive om dette på mange måder legendariske NWOBHM band? Og så alligevel. For selvom Diamond Head på mange måder var med til at kickstarte starte hele den metalliske bølge i England i midten af 70’erne, med denne legendariske sang, ja så har bandet fra England udgivet en masse andre fantastiske albums siden “Lightning To The Nations” i 1980.
Bl.a den seneste Diamond Head fra 2016, hvor danske Rasmus Bom Andersen i front for bandet viser, at han er den helt rette til at føre arven fra Diamond Head videre her i 2017! 
Vi glæder os til en omgang riff-action fra nogle sande mestre!