The Hellacopters på Roskilde. Foto: Jannie Ravn Madsen

Efter aflysningen af Blink 182 havde festivalen allieret sig med Nicke Andersson og co. fra The Hellacopters! 

 

Svenskernes klassiske garage rock n roll skulle spille Arena op til bal, samtidig med at The Weekend spillede op til popfest på Orange. 

Så fra kl 23.00 gik det løs med riffs, swing og herlig rock n roll. Det gendannede band spiller fortsat forrygende, men alligevel var det som om Andersson aldrig rigtig fik helt gang i sit publikum.  Underligt nok, fordi musikken i sig selv burde have gjort det arbejde. 

Det blev dog bedre i løbet af koncerten og stemningen steg gradvist i det kæmpe store grå telt. Og særligt da rock n roll baskeren “Toys And Flavors” blev sat i gang kom der godt gang i benene hos publikummet, der hellere ville have rock n roll end pop, på den første aften på årets Roskilde Festival. 

Musikalsk var The Hellacopters altså en glimrende oplevelse uden det dog for alvor blev den helt store fest, som man kunne have håbet på. Til det manglede den åbenlyse connection mellem band og publikum. 

Men helt ærlig? Hvem fann’ ka’ ikke rocke med til riff-rockerne “By the Grace of God” og “(Gotta Get Some Action) Now!”, der afslutningsvis rundede koncerten af.