Vi har givet vores “approved stempel” på en bred række af Copenhell aktuelle bands i de sidste par dage. Alt fra black metal, til punk og til power. Bands vi alle forventer, vil give os fantastiske koncerter.

Skrevet af Martin Horn Pedersen 

Naturligvis er der dog ingen af dem vi på nogen måde forventer ikke kan trække 20.000 til scenen, for at give den der helt store store fælles fest, på samme måde som System Of A Down kan. 

Det Armensk-amerikanske metalband, der i virkeligheden kan være svær helt lige præcis at sætte en genre på (nu-metal, rap-metal, wtf-metal osv osv), er og bliver Copenhell’s største navn i år. 

En genrebetegnelse er dog på ingen måde vigtig her. Det er derimod bandets succes og popularitet. SOAD har for mange været en gateway ind til metal, hvor nogle er forblevet store fans af bandet, mens andre er draget videre til andre genre af metallen. Men fælles er, at kærligheden til bandet stadig lever for mange af os.

Det er første gang siden 2005 at de er i Danmark og det er kun 3. gang i alt, at SOAD har lagt Danmark et visit. Men hvad skal vi så forvente os af det band? Alt andet lige må det først og fremmest blive en kæmpe fest og det ser ud til at blive en lang én af slagsen. System Of A Down er det sidste band på Helviti torsdag og næste band på den anden scene er 1time og 45minutter senere!

Forklaring her på skal findes i at System Of A Down på denne tur spiller omkring 30 sange(!) pr. aften. Så uanset om du er til “Sugar”, “Chop Suey!”, “Hypnotize”, “B.Y.O.B.” eller noget helt andet, så er der god chance for at du får det hele.

Anmeldelser og rapporter fra tidligere koncerter på touren har været med stor begejstring, så selvom det seneste album er 12 år gammelt, så må der forventes et brag af en metalfest, når System of a Down med Serj Tankian i front, leder os solidt igennem et af 00’ernes største bagkataloger. 

Hvor: Helvíti
Dag: Torsdag
Kl.: 22.30

https://www.youtube.com/watch?v=yndfqN1VKhY