Kiss indtog Forum Horsens, med hvad der vel bedst kan betegnes som en klubkoncert i deres regi. Vi var ikke mange denne aften. Og i virkeligheden var det måske meget godt, så var der trods alt færre der kunne gå skuffet hjem. 

 


Pretty Maids

Mere om det senere. For inden Kiss’ kunne lade tæppet falde stod vores egne Pretty Maids for opvarmningen (læs: festen). 

For gudskelov havde arrangørende allieret sig med Maids, der her til aften, med hjemmebanefordel, sikrede dén fest, som man kunne forvente af hard rockerne/let-metallerne. 

Med vanlig sans for energi og sving leverede Pretty Maids en perlerække af både gamle og nye hits. Ronnie Atkins var som altid manden i front og sørgede for at vi kom sikkert og solidt igennem Pretty Maids’ sæt, med en åbenlys smittende spilleglæde.

Det er prisværdigt med et band, der ikke bygger deres koncert op på tidligere tiders storhed. Hvis de ville kunne de læne sig tilbage og levere de sikre hits fra “Red, Hot and Heavy” og “Future World”-tiden i 80’erne, men det gør Pretty Maids altså ikke. 

Med et band, der har opnået deres anden guldalder siden den glimrende “Pandemonium” fra 2010, virker det som et naturligt valg at spille sange fra netop 2010 og op efter, og det kan de gøre fordi materialet simpelthen er ligeså stærkt, hvis ikke stærkere end noget af det fra 80’erne. Således fik vi forrygende nye baskere som “I.N.V.U”, “Kingmaker”, og “Bull’s Eye” mens vi naturligvis ikke blev snydt for de klassiske “Red, Hot and Heavy” og “Future World”. 

Pretty Maids er solid underholdning, som aldrig før, og var det perfekte match med Forum Horsens denne aften!

 

 
 

 
Kiss

 

Kiss i Forum Horsens. Foto: Weiss

Så var ligesom også i gang. Kiss ventede og der var fortsat tomt på flere af lægterne i Forum Horsens, som i forvejen kun har plads til 4.500.
Danmark er ikke en Kiss-nation, men 4.500 burde man alligevel kunne have solgt. Måske de fleste danskere, der var til koncerten i Forum i 2013 fortsat kunne huske den noget mavre optræden. I hvert fald var det langt fra alle billetter der var solgt her til aften.

Men os der var taget til koncerten, var nu klar til en omgang legendarisk glamet heavy rock. Præcis kl 21.15 røg scenetæppet og d’herrer i Kiss kunne gøre deres svævende entre, fra den platform de på vanlig vis gør deres entre fra.

Med “Deuce” og “Shout It Out Loud”  fik de aldrende glamrockere sparket koncerten i gang. Hurtigt stod det dog klart, at gnisten og dynamikken i udtrykket og musikken simpelthen var fraværende, præcis ligesom Paul Stanley’s vokal, eller ja mangel på samme, var det allerede fra start. 

Selvom manden hurtigt i sættet fik proklameret, at vi ikke var mange i salen denne aften, men os der var der altså var “crazy”, var det ikke ligefrem det man kunne kalde Kiss i Forum Horsens. 

Vi fik de klassiske Kiss’ gimicks. Gene pustede ild under “Firehouse”, spyttede blod og blev hejst op på platformen under loftet under sin bas”solo”og så var sættet naturligvis proppet, med alt det man kunne forvente af ild, krudt og konfetti. I vanlig vis var der ikke sparet på noget. På det punkt var Kiss fortsat som Kiss nu engang er. 

Men skæres alt det flotte væk og udelukkende har fokus på på musikken, var det her så tyndt som en flad

Kiss i Forum Horsens. Foto: Weiss

bajer uden brus. Helt galt gik det under “Say Yeah” fra den nyere Sonic Boom udgivelse, der blev leveret med så lidt intensitet, at det åbenlyse syng-med-element (Say Yeah) simpelthen udeblev fra crowden. 

Når man tænker på hvad legendariske mastodonter som AC/DC, Scorpions og Black Sabbath alle har leveret på dansk grund de senere år af fantastiske koncerter, var den her Kiss optræden musikalsk så flad, at det næsten gjorde ondt. 

Ondt gjorde det i hvert fald at lytte til Paul Stanley’s vokal, der kun blev ringere og ringere i løbet af koncerten. Svage vokaler kan i sagens natur accepteres, når bare bandet så bare kan spille fedt (ja, Ozzy, jeg tænker på dig), men hos Kiss var sammenspillet denne aften så sjusket, at det ligger så langt fra Kiss’ egne tidligere standarter. Så hvis dette er fremtiden for Kiss, så bør det her altså være deres sidste optræden på dansk jord og forhåbentlig også deres sidste Europa Tour, inden parodien på et tidligere ellers så fantastisk band bliver for stort.