Ærligtalt var det jo ikke ligefrem fordi man havde set frem til et visit i Valby Hallen’s forfærdelige rammer, men når det nu var Ghost der spillede op til hal bal, så måtte man jo tage de horrible rammer med. 


Kvelertak

Kvelertak i Valby Hallen. Foto: Jannie Ravn Madsen

Kvelertak i Valby Hallen. Foto: Jannie Ravn Madsen

Jeg ankom lidt for sent til at kunne få hele koncerten af åbneren The great discord med. Men ud fra de få sange jeg nåede at få med, kan det vel meget vel beskrives som et mash up af Within Temptation og Marilyn Manson, bare uden det var særlig godt.

Derimod leverede Kvelertak en fremragende koncert, hvor lydmanden havde taget forbehold for hallens forfærdelige rungende akustik. Således var der ikke blevet skruet alt for meget op, hvilket faktisk gjorde det muligt at høre bandets brug af tre guitarister. Noget som altid har stået som en noget rodet affære de mange gange jeg efterhånden har set nordmændende. Senest på Roskilde sidste år.

Men altså ikke denne aften, hvor riffsne gik overraskende rent igennem. Kvelertak selv groovede herligt afsted og leverede faktisk en glimrende fest, som fik os til groove med på de helt rette steder. Særligt riff-baskeren “1985” gik rent ind og fik sendt os direkte tilbage til, ja 1985, med en solid vibe og good feeling.

Kvelertak er support for Ghost nu, og om under et år er de support for Metallica. Det bliver spændende at følge bandet i den kommende tid. De kunne godt gå hen og blive de næste store. Større end de er nu i hvert fald.

8-penta

 
 

 

Ghost

Ghost i Valby Hallen. Foto: Jannie Ravn Madsen

Ghost i Valby Hallen. Foto: Jannie Ravn Madsen

Med Kvelertak’s glimrende koncert var vi ellers blevet varmet godt og grundigt op til Papa Emeritus og co. Med godt og vel 2.000 solgte enheder var Valby Hallen i sagens natur langt fra udsolgt, så hallen var blevet gjort mindre, med et langt bagtæppe.

Alligevel var det Ghost største indendørs headliner koncert i Danmark, hvor både Amager Bio og Vega altså havde været for lille.  Hvad gør man så? Jo, så er Valby Hallen jo desværre det næste bud. Vi mangler åbenlyst et venue mellem Vega og Royal Arena i København. På det punkt kan vi alle glæder os til genåbningen af KB Hallen.

Nå back on track…

Ghost startede ud med “Square Hammer” fra det seneste EP “Popestar”, navnet som jo også udgør den igangværende tour. Desværre stod det klart at lyden på ingen måde ville være med svenskerne (i hvert fald i starten af koncerten). Den rungende hal fik sat sit tydelig præg på rytmesektion, hvor særligt bassen virkede underlig flad. Det kom så afgjort til udtryk på den ellers forrygende “From the Pinnacle to the Pit”, og “Con Clavi Con Dio”, der med deres indledende bas-riff, er baseret på bassens klare tyngde. Den var der ikke under begge numre og gjorde det hele underligt fladt.

Ghost i Valby Hallen. Foto: Jannie Ravn Madsen

Ghost i Valby Hallen. Foto: Jannie Ravn Madsen

Heldigvis blev der rettet op på det hele undervejs i koncerten. Og den forventede fællessang kunne bryde ud i hallen. “Per Aspera ad Inferi” sikrede den første store syng-med-fest og så var der ellers dømt fuldtræffere på stribe med “Cirice”, “Year Zero” og den fantastiske “He Is”.

Ghost havde i dagens anledning udvidet show-elementet med en go omgang pyro og krudt. Det gav et dejligt ekstra element til showet, som ellers har det med at køre en smule på rutinen. Men her var lige dét ekstra element der gjorde det godt for showet.

Det gør Papa Emeritus III lange taler til publikum dog ikke. Noget der i dén grad er med til, at trække tænder ud på showet, da han kører de samme jokes om og om igen. Måske det ville være på sin plads at udskifte paven til nr. 4 snart. De to forgående var langt mindre snakkesaglige.

Ghost har sangene til at kunne lade et helt show køre uden snak. Det har de bevist før. Tilbage til udgangspunket og så gerne med en langt bedre lyd næste gang!

7-penta