Så kom dagen hvor Roskilde kan smide deres fulde program. En dag der altid bliver set frem til med spænding blandt musikfans i alle genre. 
I den metalliske del af programmet bliver vi ikke ligefrem overrendt i dagens offentliggørelse. Men lidt er det da blevet til. Så her kommer et udpluk, af de navne vi mener metal fans vil kunne finde glæde ved.

For metalfanen byder dagen’s nok største release først og fremmest på et glædeligt gensyn med Anthrax , der gæster festivalen for første gang siden 1993! Thrash metal har altid haft gode vilkår på Roskilde Festival. Bare tænk på de seneste koncerter med eksempelvis Warbringer, Kreator og Slayer! Så heldigvis har vi Anthrax til, forhåbentlig, at føre denne lille thrashede tradition videre.

Engelske Royal Blood gæster festivalen med deres moderne tag på hard rocken, hvor kun bas, trommer og vokal udgør deres lydbillede. Bandet har været aktive siden 2013, med deres debut album fra 2014, der røg direkte ind som nr 1 på den engelske chart.

En anden duo, bestående af guitar, trommer og vokal, der rammer Roskilde Festivalen til sommer, er de støjende hardcore rockere i ’68, der tidligere er blevet sammenlignet med et møde mellem Jon Spencer’s Blues Explosion og Nirvana’s Bleach album. ’68 er snart på gaden med deres andet album.

Støj bliver der også rigeligt af, hos Oathbreaker fra Belgien. Bandet med sangerinde i Caro Tanghe i front er et af landets fremmeste bands, når det gælder shoegaze inspireret melodisk støj/black metal. Tænk gerne på en kombination af Deafheaven og Myrkur.

Oathbreaker er dog ikke de eneste der berør black metallen’s ekstremitet. De Oslo baserede upcomings SIBIIR, der blev dannet i 2014, kommer nemlig også til Roskilde denne sommer. Deres tag og lyd på black metallen kan dog spores i en helt anden retning end shoegaze. Her er der nemlig dømt brutalt mash up med hardcoren!

Elsk det eller had det. Danske Natjager har delt vandende, med deres melodiske dansksprogede post-hardcore, fyldt med emotionelle klangflader og autotune vokal. Manden i front er Jon Kirkhoff Hansen (aka Sluzh), der tidligere var med i hip hop gruppen Specktors. Natjager spiller på Rising Scenen.

En anden dansk spiller der rammer Roskilde Festival til sommer er prog-gruppen Værket, der tager alt fra blæsere, tangenter og fløjter i brug i deres rockmusik. Værk beskrives af festivalen som værende for fans af Yes, King Crimson og Jethro Tull. Bedøm selv i videoen.

 

I den mere syrede afdeling er der også blevet plads til danske Baby Woodrose og de skotske støjrockere The Jesus And Mary Chain.

Med disse navne på programmet kan man roligt sige, at metallen og hard rocken på Roskilde 2017 mere eller mindre står i nørdernes/kendernes tegn:

Foo Fighters
Anthrax
High On Fire
Red Fang
Neurosis
Pig Destroyer
Full Of Hell
Against Me!
Blink 182
A Day To Remember
Of Mice and Men
Kellermensch
Sort Sol
The Jesus and Mary Chain
Baby Woodrose
Royal Blood
’68
Oathbreaker
SIBIIR
Blood Command
Viagra Boys
Oranssi Pazuzu
Atomikylä
PH/Mr Peter Hayden Band
Show Me The Body
Auðn
Baest
Tvivler
Ştiu Nu Ştiu
Moon Duo
Natjager
Værket