15965554_1283832748376270_375651674306773434_nFærøernes første rendyrkede thrash metal band, Asyllex, er på nu på gaden med deres debutalbum “War Order.” 
Det unge band fra det sydlige Suðuroy har med “War Order” begået et fint debutalbum, der indeholder alt hvad man kan forvente, af et mere eller mindre rendyrket thrash metal band.

Ingen tvivl om, at bandet her fortsat er meget unge og uprøvede i forhold til studieprocesser og den helt store liveerfaring. Alligevel formår Asyllex med “War Order” at smide et album på gaden, som flere steder har store opture. Her kunne bl.a nævnes deres fine sans for swing og groove og så altså sanger Hans Hammer’s rå vokal, der får ham til at lyde langt, langt ældre end han rent faktisk er. Fedt!

Flere af numrene groover nemlig herligt derud af, hvor særligt åbneren “War Order” og den bombastiske “Sodom” gør sig rigtig godt. Det er tydeligt, at bandet har hørt deres Death Angel og Metallica, men hey, det virker altså lang hen ad vejen.

Albummet indeholder i alt 8 numre, der primært alle kører efter den klassiske midttempo thrash. Her kunne bandet fremover arbejde på, at få lidt mere variation i udtrykket og måske hive tempoet en anelse op, så deres thrash fremover kan blive endnu hurtigere og mere sprængfarlig. Hør noget mere tysker thrash! For der er altså ingen tvivl om, at bandet har sans for den melodiske sangskrivning og de catchy hooks, vi kunne dog sagtens bruge et langt mere arrigt udtryk.

Arrigt bliver det dog langt fra på albummet’s måske bedste nummer. Her går Asyllex nemlig i en helt anden (og overraskende!) retning, med den powerfulde powerballade “Child Of War.”
En flot skrevet ballade, hvor der ikke er sparet på de helt store (og til tider) klichéfyldte armbevægelser. Således får vi både trompet- og keyboardspil i det stort anlagte omkvæd, som virkelig vinder på mig, jo mere jeg hører det. Interessant udspil, der vidner om, at bandet indeholder mange fine sangskrivnings mæssige kvaliteter. For skal man kaste sig ud i den svære opgave, som det altså er, at skrive en ballade, som vel at mærket er fangende, så skal man altså have en form for talent, og det har Asyllex altså!

Det bliver spændende at følge Asyllex fremover!

Opsummering: Færøske Asyllex debut “War Order” er for fans med hang til klassisk midttempo thrash og mere eller mindre rendyrket heavy metal. Produktionen er ikke den stærkeste og udtrykket langt fra originalt, men bandet vinder dog på deres sans for swing, groove og stærke sangskrivning. Særligt på powerballaden “Child Of War” viser de unge gutter, at de forstår at levere iørefaldende metal!

Lyt specielt til: “Child Of War”, “Sodom” , “War Order” og “Civilization in Peril”.

For fans af:  Metallica, Death Angel, Sodom og Kreator

Asyllex – War Order udgives via Tutl