Sister på High Voltage. Foto: Philip B Hansen for www.philipbh.com/

Sister på High Voltage.
Foto: Philip B Hansen for www.philipbh.com/

Det nærmer sig efterhånden en lille tradition, at High Voltage hiver et større svensk sleaze navn op af hatten op mod jul. Her har vi bl.a. tidligere oplevet en helt forrygende HEAT koncert og i aftes stod den på det måske “farligste” sleaze navn netop nu. Svenske Sister!

“Farlig” fordi Sister formår at skille sig en smule ud fra de ofte farverige kollegaer, med et mørkere og mere ekstremt look!

Sister blander nemlig sleaze metallens poppede rock n roll riffs, med mere traditionel punk, alt sammen toppet med black metallens udtryk og vokalarbejde.

Vokalist Jamie Anderson minder langt mere om Shagrath fra Dimmu Borgir end Vince Neil fra Motley Crue, når han med sin screamo, sit sorte hår og sin corpse paint brager igennem på scenen. Han er så afgjort Sister’s sande omdrejningspunkt!

Musikalsk har Sister måske ikke den helt store gennemslagskraft, men det gør en glimrende frontmand derimod op for. Anderson var den sande indpisker, med en tilpas flabethed, på en aften, hvor publikum var en smule længe om at tø op.

Hvad der kendetegner flere af Sverige’s større sleaze bands netop nu er, at de hver og én mangler en

Sister på High Voltage. Foto: Philip B Hansen for www.philipbh.com/

Sister på High Voltage.
Foto: Philip B Hansen for www.philipbh.com/

decideret rytmeguitarist. Når sangene er centreret så meget på guitarsoloer, er det en skam, at tyngden i musikken gang på gang ryger, når man mangler en rytmisk bund, i sammenspillet med bas og trommerne, med kun én guitarist.

Og så skal Jamie Anderson overveje om ikke han ikke skulle nøjes med sin screamo.

For ligeså fed Jamie Anderson er i sin screamo, ligeså ringere blev det desværre også slået fast at han er, når han en sjælden gang skulle synge clean i en ballade eller to, hvor bandet på ingen måde ramte plet. Flere gange lød det falsk og man ventede bare på, at han ville vende tilbage til sit sande udgangspunkt, nemlig den energiske vildskab!

Sister var derfor bedst, når de i en hårdtslående kombination af sleaze og black metal fik fyret godt op for kedlerne. Drop balladerne og kør igennem med 100 % fra start til slut, så er festen med Sister i hvert fald godt på vej! Og så forstår man godt, at Metal Blade Records har set sig varme på disse svenskere!

7-penta