_mg_69532

Amon Amarth i Vega. Foto: Jannie Ravn Madsen

Den sidste store danske metal aften inden jul, blev afholdt i Store Vega. Der var inviteret til vikinge bal i Store Vega’s relativt intime rammer, men inden vi kom så langt stod den på bikerhegn og Satan dyrkelse! 

 

 
 


Grand Magus

Grand Magus har efterhånden en hel del år på bagen, men overraskende nok, er det først nu blevet til deres første koncert i Danmark. Dette i kølvandet på deres nye glimrende udspil “Sword Songs”
Heavy metal trioen var første band på scenen denne aften i Vega og ud fra fremmødet virkede det til, at der var flere interesserede, der var mødt op for at overvære seancen i den mest klassiske form for heavy metal der findes.

Inspirationskilderne er tydelige hos Grand Magus, der nok har hørt deres Judas Priest, Accept og Manowar i deres spæde år! Således blev der leveret det ene fuldfede pumpende biker metal riff efter det andet, i bedste 80’er stil.

Det var dog til at mærke på særligt sanger og guitarist, JB, at det var sidste stop på en enorm tour. Stemmen var presset og til tider slog rutinen ind. Men som en glimrende måde at kickstarte en dejlig aften, var Grand Magus bestemt en solid oplevelse!

7-penta

 

 
 

Behemoth

Behemoth i Vega. Foto: Jannie Ravn Madsen

Behemoth i Vega.
Foto: Jannie Ravn Madsen

Hvis der findes ét band der har spillet i Danmark måske flere gange end Amon Amarth i nyere tid, må det siges at være Behemoth. De polske ekstremer ført an af den altid forførende, Nergal, havde dog skruet ned for det teatralske aspekt og i stedet fokuseret på, at levere et rendyrket best off set i ca 45 min! Det vandt de stort på!

“Ora Pro Nobis Lucifer” satte koncerten i gang, inden det gik slag i slag med solide Behemoth skærringer som “Ov Fire and the Void” , “Slaves Shall Serve” og den herlige afslutter “Chant for Eschaton 2000”.

I 45 min. lod Behemoth den sorteste form for teknisk ekstrem metal fylde scenerummet i Vega, med en glimrende lyd, der lod alle instrumenter komme rent igennem.
Behemoth er et bund solidt live band, der gang på gang formår at imponere med deres tekniske kunnen. I Vega var det så solidt som man kunne have håbet på!

8-penta

 

 
 

Amon Amarth

Amon Amarth i Vega. Foto: Jannie Ravn Madsen

Amon Amarth i Vega.
Foto: Jannie Ravn Madsen

Amon Amarth headliner til næste sommer en række større festivaler. Festivaler som Bloodstock, Metal Days og Wacken har dem alle som det øverste navn på plakaten og det er på alle måder velfortjent. For Amon Amarth er i dag noget nær det eneste band, der formår at tage arven op for Iron Maiden og King Diamond. De formår nemlig som ganske få at bringe et et stort teatralsk show til live, i kombination med metallen, som de tidligere legender før dem også har formået.

Et Amon Amarth show er i dag en total oplevelse for både øjne og ører. Musikken blev leveret til perfektion, med et fantastisk set, der kom godt rundt i alle kroge af deres bagkatalog. Og altså, når man starter med det åbenlyse hit “Pursuit Of Vikings”, så har man altså en tro på eget materiale.

Den igangværende “Jomsviking Tour” har været i gang, i næsten et år nu og på denne del af arena touren, har Amon Amarth bragt det hidtil største udstyrstykke til scenen. En kæmpe vikinghjelm udgør trommepodiet på denne tour, hvor også en stor trappe-kulisse har dannet rammerne om scenen. Desværre viste det sig, til min store skam, at scenen i Vega simpelthen var for lille til Amon Amarth’s helt store teatralske element. Således fik vi kun halvdelen af det store show leveret. Vikinghjelmen (trommepodiet) havde ingen horn (yep, 1 world problems!), det store podie bag trommene var der heller ikke blevet plads til og en kæmpe søslange, der normalt, på denne tour dukker op under “Twilight Of The Thunder God” var der ikke skyggen af, ligesom der i Vega ikke må være åben ild.

Derimod fik vi underholdende vikingkampe undervejs på scenen, til stor glæde for de fremmødte, der så ud til at have den vildeste fest i moshpitten!

Efter så mange shows spillet er Amon Amarth så uhyre velspillet, at jeg ikke mindes at have set dem så kørende før. Og efter godt og vel en time og tre kvarter i selskab med de svenske vikinger står det klart, at Amon Amarth i dén grad er fremtidens sande hovednavn!

Næste gang de spiller indendørs i Danmark skal de omgående proppes på en større scene, så vi kan få fuldt udbytte af det, som svensken bringer på landevejen i disse år! For det vi fik i Vega, kan på ingen måde måle sig med det, som de andre lande på denne tour, før os, har fået!
På det show mæssige aspekt blev vi altså snydt i aftes, selvom der ikke kunne sættes en finger på det musikalske og på festen!

9-penta