imageSå kære venner! Så nåede vi sgu’ også i mål her i 2016! Det sidste The New Shit for dette år er nu en realitet. Byd velkommen og spids ørene til de helt igennem forrygende horror rockere i Silhouette!

 

Okkult horror rock som vi kender den i dag, er ikke ligefrem en genre, som vi gør os meget i herhjemme.

Det er egentlig kun et tidligere New Shit navn som Grusom, som jeg sådan lige kan komme i tanke om,  har berørt stilen. En stil som vores svenske naboer i dén grad har fanget, med bands som Ghost og Year Of The Goat!

Men nu gør et helt nyt dansk band op for det!

Med Silhouette har vi at gøre med et band, der i dén grad har taget sagen, og i særdeleshed, de hjemsøgende melodier i egen hånd.

Stilen er som vi kender den fra førnævnte svenske bands, hvor inspirationerne i alt fra Black Sabbath, Deep Purple og til den mere proggede del af Pink Floyd er tydelige.

Silhouette gør det bare på deres helt egen måde. De er nemlig bl.a ikke blege for at arbejde med lange numre, hvor smuk guitarsoli er den rene selvfølge.

F.eks i et nummer som “What I Became”.

 

 

Bandet bestående af trommeslager Tommy Skouboe, guitarist Steffen Thomsen, guitarist/orgelspiller Erik Sanders og sanger/bassist Tobias Nefer har til huse i Fredericia. De udgav som band i 2015 deres debut EP “Die The Fire” på LP.

EP’en bestående af i alt 6 sange viser med alt tydelighed, hvor mange forskellige musikalske facetter bandet har med i deres sangskrivning.

Lige fra de mere klassiske straight forward mørke rock numre som åbneren “Infernal Eternal”, til flot, flot guitararbejde på førnævnte “What I Became” og til dybfølt psykedelisk skønhed, på den mægtige “The Great Orange Sky”, der simpelthen er så rørende smuk i sit guitararbejde, at man ikke kan andet end at blive imponeret. Læg dertil det, på mange måder hjemsøgende vokalarbejde, der gør sig gældende på hele udgivelsen og som tilføjer endnu et okkult element på sangene.

Og ja, så vil der da helt sikkert også være nogle der kunne finde glæde i, at ryge en ordenlig pind eller to til disse sange. Forståeligt nok. Dette er en syret oplevelse ud i den okkult rock, som blot venter på at finde et større publikum! Og tro mig! Dét vil ske!

 

 

Med Silhouette ombord er vi således i mål med alle The New Shit navne her i 2016!

Vi mener selv, at vi i år har fundet det bedste af det bedste på den nye danske (og færøske) rock/metal-scene. I et bredt udvalg af genrer, hvor ingen bands minder om hinanden!

Derfor kan I til januar glæde jer til at opleve fantastisk progressivt melodisk metal med IOTUNN, dødsmetallisk magtdemonstration med BÆST, legesyg indianer rock med THE RITUAL, tung, tung ondskabsfuld K-Town doom metal med DREICH, smuk okkult rock med SILHOUETTE og så en helt unik og enestående chance for at opleve Færøernes helt nye black metal navn SVARTMÁLM for første gang nogensinde i Danmark!

Glæd jer til The New Shit Showcasen i Pumpehuset D 7/1 2017 og på Atlas D 21/1 2017!