huldrePå deres blot andet album slået Huldre én gang for alle fast, at de altså er helt unikke på den danske metal scene!
Ingen andre herhjemme lyder som Huldre. Huldre er Huldre. De har deres egen lyd og den er der ingen der vil kunne kopiere, lige meget hvor mange andre der så prøver. Så langt så godt. På “Tusmørke” fører de deres unikke lyd videre. Videre ind i et mere mørkt og knapt så festligt univers som på debutten “Intet Menneskebarn.”

Ser man på sangtitlerne som “Varulv” , “Mørke” , “Nattesorg” og “Fæstemand” tydeliggøres det nemlig, at der så sandelig også på det lyriske arbejde, der primært er skrevet af Huldre’s sangerinde Nanna Barslev, tages udgangspunkt i de mere mørke fortællinger.

Dette føres videre i musikken, der er væsentlig tungere og generelt mere dyster end på debutten. Det skyldes bl.a. den massive og tørre produktion, der udgør lydbilledet på “Tusmørke”. En produktion hvor guitaren har en væsentlig rolle i forhold til tyngden, som den fremmeste i lydbilledet, samtidig med, at Huldre’s brug af folkeinstrumenter står klart igennem. Hvad Huldre gør så godt på dette album er, at det virker til, at hver af de respektive instrumenter, har fundet deres plads i det samlede store lydbillede.
Lasse Olufson’s guitararbejde skal for det meste af tiden ses som en del af rytmesektionen, mens det er er folkeinstrumenterne, der sammen med Nanna’s vokal, skal skabe det melodiske aspekt i Huldre’s musik.

Huldre har således både styr på metallens massive tyngde og folkemusiken. Kombinationen af disse to ting gør, at Huldre kan noget som ingen andre kan herhjemme. Det er pisse hamrende musikalsk! Og det vinder de stort på. Ligesom de samtidig vinder stort på deres sangskrivning på de nye sange, som både er melodisk stærke, som på “Varulv” , de smukke “Fæstemand” og “Nattesorg”  og tunge som på “Hindeman”, hvor der sågar gøres brug af blastbeat’s og black metal inspirerede riffs.

Det må siges at komme bag på mig, at de større pladeselskaber ikke har vist interesse her. For der er ingen tvivl om, at Huldre på Tusmørke, viser international høj klasse, med måske det bedste album udgivet af et dansk band i år!

Huldre kan desuden opleves til Scandinavian Takeover på Gimle i Roskilde d 26/11. Her spiller de sammen med svenske Fejd, norske Bergtatt, islandske Audn og færøske Hamferd.

Opsummering: Huldre’s andet album “Tusmørke” er en rejse ind i folkesjælens aller mørkeste univers. Et tungt, mørkt og samtidig hamrende smukt udspil, hvor de én gang for alle slår fast at Huldre er Huldre og ingen er som dem herhjemme!
Årets danske album!

Lyt specielt til: “Varulv” , “Fæstemand” , “Jagt” og “Nattesorg”

For fans af: Wardruna, Lumsk, Eluveitie,