amfÅrets Aalborg Metal Festival er lige rundt om hjørnet. Faktisk går det allerede løs på Studenterhuset i morgen, torsdag, hvor det helt store navn PAIN langt om længe kommer til Danmark! Lad os se nærmere på en håndfuld af de navne, som vi glæder os til at se på årets festival.

PAIN (torsdag kl 23.30)

Først og fremmest er der jo Peter Tägtgren’s PAIN. Det melodiøse industrial band fra Sverige kommer omsider til Danmark. Dette bliver som et led i deres igangværende “Coming Home European Tour 2016” , der tager udgangspunkt i bandet’s seneste udspil “Coming Home.”
Så mon ikke vi får et show krydret med nye sange som “Designed To Piss You Off” og “Black Knight Satellite” , samt naturligvis den klassiske “Shout Your Mouth”.
Spændende bliver det i hvert fald at se PAIN torsdag aften!


Obscura (fredag kl 20.15)

Tyske Obscura har siden 2002 bragt den tekniske dødsmetal ud til masserne, med i alt 4 fuldlængder og 2 demoer. I 2006 udkom bandet med deres debut “Retribution” og her 10 år senere i 2016 har bandets fjerde udgivelse “Akróasis” set dagens lys. Med dette album i ryggen er tyskerne taget på tour med Rivers Of Nihil, Beyond Creation og Revocation. Tre bands der også spiller på AMF samme dag som Obscura!


Sunless Dawn (fredag kl 15.00)

Det er tidligt op af fjerne fredag, for allerede kl 15 vil vi helt klart anbefalde folk, at opleve de forrygende danske Metal Battle Danmark vindere, Sunless Dawn, når de viser hvorfor det var dem, der kom til Wacken Open Air i sommer.
Yderst velspillet ekstrem progressiv metal venter, fra det unge band, med den lyseste fremtid på den danske metal scene. Et stort håb for fremtiden og et must for alle dem, der holder af Opeth, fra dengang de rent faktisk spillede metal!

TYR (lørdag kl 20.30)

Hvis der skal findes ét band, der har været i stiv modvind i løbet af 2016, må det da så sandelig være det færøske vikingmetal band TYR. Efter det kom frem at bandet’s sanger/guitarist Heri Joensen (surprise, surprise) har været med til Færøerne’s almindelige grindefangst, blev flere af deres shows aflyst i Tyskland aflyst pga. protester fra dyreaktivister. Naturligvis skulle AMF’s facebookside også belemres med disse aktivister’s ligegyldige opråb mod TYR.
Men naturligvis bukker AMF ikke under for sådan noget fis, og vi kan derfor glæde os til at opleve fantastiske TYR, der nok skal få skabt en anderledes metalfest med numre som “Ramund Hin Unge” og “Hold The Heathen Hammer High.”

Nordjevel (lørdag kl 18.00)

Nordjevel – Et band fra Norge med kun ét år på bagen og er allerede klar til en festival som AMF. Det kan man kun, hvis det materiale man har er godt. Og det er Nordjevel’s debut altså. Et koldt og ondskabsfuldt album, der blev udgivet i slutningen af januar 2016. Lyden er klassisk norsk aggresivt black metal, hvor corpse paint og nitter er den naturlige beklædning på scenen.
Om de kan noget live bliver spændende! Det skal i hvert fald opleves!

Sirenia (lørdag kl 22.00)

Fra mørkt til lyst. Fra Satan til symfoni. AMF har et bredt udvalg af genrer på program i år og norske Sirenia er et tydeligt eksempel på dette. Det symfoniske metal band, der ligeledes henter inspiration i den mere gotiske rock, har fået ny sangerinde i form af Emmanuelle Zoldan, og med hende udgiver de deres 8. studiealbum “Dim Days of Dolor” dagen før de spiller på AMF. Albummet er i øvrigt mixet af Jacob Hansen. Det er her du kan hvile ørene til lidt mere melodiske toner. Dét skal man aldrig undervurdere efter en hel dag mere eller mindre fyldt med black metal!

Abbath (lørdag kl 00.00)

Naturligvis skal AMF’s største navn her i 2016 opleves. Og det er selvom det er tredje gang på et år at Abbath er i Danmark.
Han sejrede på Copenhell og det vil han med stor sandsynlighed også gøre på AMF, når han som erstatning for Life Of Agony bringer hans eget nye materiale og en masse klassiske sange fra Immortal’s bagkatalog til Aalborg.
The son of northern darkness er med os lørdag nat!

… Og så har vi ikke engang nævnt alle de forrygende koncerter der venter med navne som Annihilator, Iniquity, Illdisposed, The Vision Bleak, ORM, Horned Almighty og mange mange flere.

Vi glæder os til at være sammen med jer alle på Aalborg Metal Festival 2016!

Du kan stadig købe billetter her
Se det fulde line up og tidsplan her