Power metallen har i løbet af ugen været den helt store spiller i Pumpehuset. Først med Twilight Force og Sonata Arctica i tirsdags og så altså i fredags med tyske Powerwolfs første danske koncert nogensinde! I øvrigt så fortsætter den melodiske metal Pumpehuset allerede i morgen med Delain og Evergrey. 


Civil War

Civil War i Pumpehuset. Foto: Weiss

Civil War i Pumpehuset. Foto: Weiss

Men nu skal det altså handle om koncerten i fredags. For Powerwolf havde medbragt det helt tunge skyts og svensk support med Civil War.

Civil War kredser om temaer der omhandler historiske krige, nøjagtig som Sabaton. Og Sabaton er bestemt heller ikke langt fra dette band, da flere af medlemmerne er tidligere medlemmer fra netop det band!

Musikalsk er Civil War heller ikke langt fra lyden af Sabaton, dog uden naturligvis Joakim Brodéns mørke røst. Man har derimod allieret sig med sanger Nils Patrick Johanson, der tidligere er kendt fra bl.a Wuthering Heights.

For sidstnævnte virkede det som en svær aften. Flere gange i løbet af sættet lød vokalen rent ud sagt hamrende falsk, da han flere gange simpelthen ramte en halv tone under med sin highpitch vokal.

Om dårlig lyd skulle være en undskyldning for dette skal jeg ikke kunne sige, men det var naturligvis et kæmpe irritations moment. For det virker til at Civil War har et par sange, der i livesammenhæng fungere ganske godt med bl.a “I Will Rule The Univers” og den afsluttende “Rome Is Falling,” som fik folk ganske godt med.

Mere blev det så heller ikke til, da bandet efter ca. 40 min forlod scenen igen efter en middelmådig oplevelse, hvor dårlig lyd og en middelmådig vokalpræstation lagde en dæmper på den helt store oplevelse.

Der har Sabaton lige dén fordel, at Joakim Brodén, altså er en showman, som ved hvordan man skal håndtere publikum. Dét mangler Civil War!

6-penta

 

 

Powerwolf

Powerwolf i Pumpehuset. Foto: Weiss

Powerwolf i Pumpehuset. Foto: Weiss

At Powerwolf omsider vælger at komme til Danmark og at de rent faktisk kan sælge omkring 500 billetter for dermed at skulle optræde i den store sal i Pumpehuset, viser med stor tydelighed, at power metallen nu for alvor kan begå sig i Danmark, efter mange, mange trænge år med genren på livefronten!
Det er jo i sig selv fantastisk.

At Powerwolf så skulle begå én af årets bedste koncerter på dansk grund, var der måske ikke lige så mange der havde set komme. Men det skete rent faktisk.

Nuvel Powerwolf er bestemt et ganske glimrende power metal band, men deres musik er måske ikke ligefrem det mest dynamiske på scenen.  De fleste af deres sange er skrevet over en simpel vers-omkvæd-solo-skabalon og flere af sangene minder på mange måder derfor om hinanden. Men, men, men denne aften i et pakket Pumpehus fungerede det hele for ulvene. Ikke mindst fordi publikum var med dem allerede inden bandet gik på.

Et brøl fra publikum lød, da Attila og co. entrerede scenen. En scene der denne aften naturligvis var et kæmpe udstyrsstykke, proppet med ild, ørnestatuer, store podier og hele to keyboards placeret forskellige steder på scenen. Alt dette forvandlede den ellers relativt store scene til en lille bitte én af slagsen. Selv var bandet naturligvis dækket med corpse paint. Dejlig teatralsk, som power metal nu engang skal være!

Med “Blessed And Possesed” fra deres nyeste album af samme navn sparkede tyskerne koncerten i gang. Og derfra ventede 16 numre og godt og vel halvanden time i selskab Powerwolf.

De eneste to gange jeg har set Powerwolf før har begge været på Wacken, hvor de har spillet på True Metal Stage i høj solskin. Ingen af gangene har været kæmpe oplevelser. Så endelig at skulle se dem indendørs i en pakket klub var ventet og sikke en forløsning. Selv bandet virkede oprigtigt overrasket over den opbakning de fik fra deres danske fans, der gentagende gange mellem hvert nummer råbte bandets navn.

Det var således en nem sag for Attila at få publikum i sin hule hånd. Og her var vi altså indtil koncerten sluttede med “All We Need Is Blood.”

Power metallen lever i bedste velgående i Danmark nu og oven på denne fest skulle det undre mig meget, hvis ikke ulvene atter hyler i Danmark igen til sommer på Refshaleøen!

Halleluja det her var godt!

9-penta

Husk at læse vores interview som vi lavede med bandet’s trommeslager i Pumpehuset