invocatorlogo

I dag er det blevet offentliggjort, at det legendariske danske 90’er thrash metal band, Invocator, vender tilbage på scenen til et eksklusivt show på sommerens Copenhell. Vi har i den forbindelse taget en snak med en af de absolutte hovedpersoner bag Invocator, guitarist og producer Jacob Hansen.

 

Først og fremmest, Jacob, mange tak for at tage dig tid til dette på mange måder “lige-på-faldrebet-interview”. Men altså. Hallo man, Invocator er tilbage og så på Copenhell!! Hvad tænker du om det?

Det er dejligt! I virkeligheden varmer det svært meget med anerkendelsen. Det, at Invocator ikke er helt glemt, og at der måske er et publikum derude der gerne vil gense bandet, og lytte på de gamle sange, er virkelig et kæmpe kompliment!

Hvordan kom det i hus?

Jeppe Nissen fra Copenhell spurgte om vi kunne samles for at spille denne ene eksklusive koncert, og jeg var straks interesseret, for hvis vi skulle gøre sådan noget som dette, så skulle det netop være på Copenhell, som er en festival som jeg skatter meget højt.

Sidst I spillede shows som Invocator var til Headbangers Ball i 2010. Hvad er anderledes denne gang og hvad husker du fra touren i 2010?

Umiddelbart skal vi nu til at gå i tænkeboksen og gøre os klart hvad vi synes kunne være sjovt at ha’ med i godteposen denne gang. Det tager vi til den første øver her om et par uger, haha.
Men det skal helt sikkert være en tur ned ad “memory lane”, for hvis der er noget jeg selv sætter pris på, så er det når de bands jeg selv synes var fede da jeg var ung, ikke er for fine til at spille ældgammelt materiale. Dog tvivler jeg på vi dykker helt ned i demo-dagene, men der skal være lidt fra alle skiver + måske lidt overraskelser. Nu får vi se.
Turen i 2010 var virkelig sjov. Det var sammen med gode venner og hver dag var en fest, haha! Det var måske et tidspunkt hvor Invocator ligesom ikke var specielt relevante. Vores seneste udspil er jo fra 2003… Men jeg tror og håber på at både gamle og nye fans kommer og ser os på Copenhell. Jeg er sikker på at det blir et brag af en fest!

Hvad kan fans af old school Invocator forvente af showet på Copenhell?

Som sagt så håber vi at alle får et godt genhør med vores bedste sange fra de 4 albums, og så at vi alle får en fantastisk fest!

Og så trækker Copenhell jo også en masse yngre fans til festivalen og gudskelov for det. Unge, som måske ikke kender jer som band. Hvad skal dem der ikke kender jer forvente af koncerten?

Vi er jo et klassisk band i den forstand at det “bare” er metal og good times. Vi håber da selvfølgelig at nye lyttere kommer med på vognen, men omvendt, så ved jeg hvor svært det kan være at sætte pris på gammelt materiale. Vi vil dog gøre vores absolut bedste for at alle får en fest!

Er det en “once in a lifetime oplevelse”, at kunne opleve Invocator Copenhell, eller skal vi sætte næsen op efter flere koncerter i nær fremtid?

Det ved man jo aldrig. Jeg vil sige at Copenhell er et eksklusivt one-off job, og så går vi i hi efter det. Omvendt kan det da også være at vi får blod på tanden og går i gang med nyt materiale. Det kommer an på rigtig mange ting, men een ting er sikkert: vi skal nok få det skideskægt!

Hvordan har du det personligt med at starte Invocator op igen?

Jeg er faktisk rigtig OK med det. Det er rart at der er gået lidt tid fra vi sidst var ude, og jeg har været aktiv med en masse andre ting, så det hele er lidt på afstand. Men det kan være svært at “genoplive” et gammelt band. Man kan ryge ind i gamle og dårlige roller og der kan være nogle skeletter der skal ryddes op i, men lige nu er vi en kerne af folk der holder virkelig meget af hinanden, og vi griner fra vi mødes til vi skilles, og det venskab sætter jeg utrolig stor pris på. Det var i virkeligheden derfor jeg startede band op i sin tid. Det blir så fedt at gense alle de gode mennesker igen!

Der er ingen tvivl om, at det nok skal blive en kæmpe oplevelse at se Invocator på en scene igen.

Vi siger mange, mange tak for snakken til Jacob og alt held og lykke på Copenhell 2017!

Billetsalget til Copenhell 2017 går igang i dag kl 10 via Ticketmaster

Læs alt om resten af de nye navne her og husk at lytte med i Sort Søndag i morgen, når Søren Weiss gæster studiet til en snak om meget mere Copenhell 2017!